Tromsøs nye storstue har åpnet dørene

Clarion Hotel The Edge i Tromsø. Foto fra Nordic Choice Hotels.

Torsdag 1. mai åpnet Tromsøs nye storstue, Clarion Hotel The Edge dørene, med gjester fra fjernt og nært, skriver Nordic Choice Hotels i en pressemelding.

– Denne dagen har jeg, hele teamet og veldig mange i Tromsø gledet oss til. Clarion Hotel The Edge er mye mer enn et hotell. Med lobbybaren, restauranten Kitchen & Table og en storsal med plass til 1000 personer, er jeg sikker på at vi kommer til å være en naturlig møteplass for hele Tromsø og alle byens gjester, sier Øyvind Alapnes, hotelldirektør Clarion Hotel The Edge.

Gjennom et unikt samarbeid, har arkitektene Niels Torp Arkitektkontor og danske Schmidt Hammer Lassen klart å skape et ytre og et indre som innretter seg i samhørighet med Tromsøs natur og byens arkitektur. Kunstkurator Sune Nordgren har brukt lokale kunstnere, som Bjørn Joachimsen, og internasjonale tungvektere, som Antony Gormley, for å bidra til å gjøre hotellopplevelsen enda rikere.

– Clarion Hotel The Edge er resultatet av manges visjoner. Tromsø kommune ønsket å lage en moderne møteplass i byen. Aspelin Ramm og Pellerin AS ville skape et hotellbygg som Tromsø ikke hadde sett maken til, og vi i Nordic Choice Hotels hadde som visjon å skape et unikt hotellprodukt i verdensklassen. Jeg vet med sikkerhet at vi har nådd våre mål. Nå gleder vi oss til åpningsfest den 14. mai, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder Nordic Choice Hotels.

Hotellbygget er et resultat av et samarbeid mellom Aspelin Ramm og Pellerin AS.

– Jeg kjenner meg stolt fra topp til tå. Vi har siden 1997 sett på muligheten for å realisere et hotell på denne tomten. Det tok tid før vi fant riktige samarbeidspartnere og riktig prosjekt. Når jeg står i lobbyen i dag, og ser på hav- og fjellutsikten, så kan jeg si at det har vært verdt ventetiden, sier Roar Dons, eier og styreleder Pellerin AS.

Clarion Hotel The Edge er også verdens nordligste miljøklasse A-hotell, med blant annet egne geobrønner, som strekker seg 300 meter ned i bakken.

– Hos Aspelin Ramm fokuserer vi alltid på miljøet. I dette bygget har vi vært nødt til å investere et større beløp, for å få bygget til å bli mijløklasse A, men det er virkelig en god investering. På sikt vil alle tjene på denne investeringen, miljøet, byen, gårdeier og Nordic Choice Hotels, sier Gunnar Oveland, utviklingsdirektør Aspelin Ramm.

Fakta om hotellet:

  • 290 rom
  • Elleve møterom, hvorav storsal, som tar 1000 personer i kino og VIP-møterom i 11.etasje
  • Kitchen&Table by Marcus Samuelsson
  • Arkitekt eksteriør: Nies Torp Arkitektkontor AS
  • Interiørarktitekt: Smith Hammer Lassen

Foto: Clarion Hotel The Edge i Tromsø. Foto fra Nordic Choice Hotels.