Årets unge leder i hotell- og reisebransjen, og Årets unge hoteliér kåret

I en årrekke har reiselivsorganisasjonen HSMAI gjort krus på de beste av de unge og lovende i norsk reiseliv, med den årlige tildelingen av prisene Årets unge leder i hotell- og reisebransjen, og Årets unge hoteliér, som i år gikk til henholdsvis Helene Marie Hallre, som er Food & Drinks Manager ved Radisson Blu Hotel, og til Henrik Ståhl, hotelldirektør ved Quality Hotel 33 – i knivskarp konkurranse med de fire andre som nådde like til topps:

  • Jannicke Lorentzen, Scandic Sjølyst
  • Therese Bernström Næs, Clarion Hotel & Congress Oslo Airport
  • Jens Brokmann, Best Western Raftevolds Hotel
  • Camilla Langstrand Karlsen, Clarion Collection Hotel No 13

Om Helene Marie Hallre sier juryen følgende:

Årets Unge Leder i Reisebransjen har det mange vil betegne som en tøff jobb. Det er ofte mye som skal fungere prikkfritt, for at gjestene skal få et topp produkt. Vinneren har erfaring og utdannelse både fra Norge utlandet og beskrives som en leder som vet å balansere mellom målrettet økonomisk styring og inkluderende lederskap. Med gjester og ansatte i fokus, har vinneren oppnådd resultater i form av økt omsetning, økt score på klimaanalysen blant ansatte og økt score på gjestetilbakemeldinger. Hun har igansatt flere tiltak som har medvirket til at hotellet kan jobbe smartere, mer effektivt og oppnå bedre fortjeneste.

Og om Henrik Ståhl:

Årets Unge Hoteliér jobber i en utfordrende stilling med stort ansvar. Vinneren har gått gradene i bransjen og har skaffet seg en bred kompetanse underveis fra forskjellige typer virksomheter. I sin nåværende jobb har vinneren gjort tildels radikale forandringer, samtidig som gjestetilfredsheten er økt og de økonomiske resultatene er forbedret. Vinneren er kjent for sitt svært gode humør, store drivkraft og solide fagkompetanse, samtidig som han evner å involvere sine kolleger på en positiv måte.

– Vi er umåtelig stolte over disse stjernene på hotell- og reiselivshimmelen, sier Ingunn Hofseth, administrerende direktør i HSMAI.

– Både de to vinnerne og de nominerte er unge bransjefolk, som har utmerket seg med gode resultater, og vist nytenkning og sant lederinitiativ i jobbene sine. Det er disse som kommer til å bringe norsk reiseliv det ekstra hakket videre, og som gjør at reisende deler godord om hotellene deres – og om Norge som destinasjon, fortsetter hun, med støtte fra juryleder Morten Thorvaldsen, som til daglig er administrerende direktør i Thon Hotels:

– Da vi satt igjen med disse seks kandidatene, begynte den virkelig vanskelige delen av jobben. Marginene var svært små på flere av punktene, så jeg tror trygt vi kan si at her var en nominasjon nesten jevngodt med seier, men altså bare nesten. De to vinnerne er i besittelse av denne X-faktoren, som også førte til kveldens heder og berømmelse, sier han.

Kåringen, som fant sted på Scandic Fornebu, inngikk i en hel dag full av arrangementer, som inkluderte HSMAI GM Forum, for hotelldirektører og -ledere, HSMAI Eventbørsen, HSMAI Eventprisene, samt kåringen av Årets unge leder i reisebransjen, og Årets unge hoteliér.

Om HSMAI

HSMAI – Hospitality Sales and Marketing Association International – er en verdensomspennende medlemsorganisasjon for reiselivsnæringen og samarbeidende næringer, med hovedkontor i USA, som ble etablert i 1927. HSMAIs visjon er å bli reiselivsnæringens ledende møteplass for ledere, markedsførere, selgere og andre nøkkelpersoner. HSMAI er en involverende og aktuell markedsplass for inspirasjon, ny kunnskap, internasjonale impulser og for å knytte personlige og profesjonelle kontakter. Eventbransjen vil bli et viktig satsningsområde fremover.

For eventuelle spørsmål, kontakt Benedicte Gilroy Bøgh på 916 52 873

Toppfoto: Juryleder Morten Thorvaldsen (til høyre), sammen med unge leder-kadidatene.