GRAND HOTEL RELANSERER FASHION FRIDAY

Grand_Hotel_Fasade_evening_view

Grand Hotel relanserer sitt eget after-work konsept Fashion Friday. Det etterlengtede after-work konseptet, er nå flyttet fra ærverdige Grand Cafe til stilfulle Palmen med et nytt fokus på norsk design og servering.

I fjor høst var det kø i døren da Fashion Friday fylte Grand Cafe med det beste innen internasjonal mote og store utenlandske designere. Denne gangen er det norske designere som skal fremmes, og det ikke bare på kles- og smykkefronten, men også på interiør.

«Grand Hotel har lenge hatt en sterk posisjon som en av Norges viktigste kulturinstitusjoner. Vi ønsker å kombinere vår uslåelige historie med moderne relevans. Norsk design er inne i en ny gullalder og det skal synes på Grand. Vi vil bidra med å vise frem både de store mesterne, men også de mer up-and coming» sier Kari Hasselknippe, PR- og markedsdirektør ved Grand Hotel.

Grand Hotel ligger i hjertet av Oslo og midt i et økende high-end shoppingområde. Under Fashion Friday samles deler av dette miljøet i Palmen for å inspirere hverandre og gjestene. Felles for de utvalgte er at de på lik linje med Grand har en lang historie og et evigvarende fokus på å levere kvalitet og godt håndverk. Dior stiller med make-up artister og de nyeste produktene innen sminke, og Urmaker Bjerke viser utvalgte klokker som passer sesongen. David-Andersen har flere norske designere i sin portefølje, og vil presentere et utvalg av disse gjennom høsten.

Avslappet eleganse møter pulserende fredagsstemning
Fashion Friday står i kontrast til Palmens daglige virke som en fine-dining restaurant med fokus på det nye nordiske kjøkkenet. Likevel vil gjestene få et inntrykk av restaurantens atmosfære og smakebiter fra menyen. Kokkene lager også en helt egen snacks, perfekt for en after-work der Champagne spiller hovedrollen.

Den nye norske designen vil være representert av ulike klesdesignere som vil vise frem deler av sine kolleksjoner, og noen vil også være tilstede for å guide og inspirere. Først ute er etablerte Cathrine Hammel. Hennes design viser hvordan eleganse aldri går av moten, og at alt man behøver er noen klassiske kvalitetsplagg og kunnskap om hvordan disse best kan kombineres. På den andre siden av spekteret vil Ingunn Birkeland, som har en egen smykkekolleksjon hos David-Andersen, vise frem en av sine ekstravagante ballkjoler der farger, tyll og flettekunst er fremtredende.

Grannycords, et unikt norsk håndlaget smykkedesign for briller og solbriller, vil være med og lage brillesnorer med materialer av høy kvalitet som stein, perler, sølv og edelsten. På formgiversiden vil Andreas Engesvik som allerede har en imponerende hitliste og spennende fremtid vise frem et utvalg av sin design.

«Dette er noe ganske nytt for meg og det er det spennende å vise frem mine produkter i en setting som dette. Jeg gleder meg til å kunne diskutere norsk design og interiør, ja kanskje til og med løse noen verdensproblemer med after-workerne» sier Engesvik.

Grand Hotel har i over et århundre vært et yndet sted for feiringer og festlige anledninger, men ofte er disse forbeholdt de spesielt inviterte. En del av ideen bak Fashion Friday er å åpne opp et slikt arrangement for Oslo-borgerne og tilby en opplevelse utenom det vanlige. En after-work der avslappet eleganse og god design, møter spennende servering og god fredagsstemning.

«Grand Hotel har i 140 a?r alltid stått i sentrum for de gode opplevelser. Nye Fashion Friday er nok et eksempel på hvordan vi ønsker å fortsette å skape minneverdige øyeblikk for våre gjester, og det beste av alt er at alle er invitert!» avslutter Hasselknippe.

Første Fashion Friday foregår i Palmen Restaurant fredag 12.september fra kl. 16.00-18.30.

Fashion Friday blir også arrangert fredag 10.oktober og fredag 14.november.

Egen Fashion Friday meny med spennende smaker fra Palmens kjøkken.

Det anbefales å reservere bord og forhåndsbestille Fashion Friday snack-menyen til kr 225,- per person. Denne inkluderer et glass champagne og 3 Palmen bites. Send en e-post til Palmen; palmen@rica.no

Foto: Grand Hotel