Ukens navn: Henrik Ståhl

Henrik Ståhl
General Manager
Quality Hotel 33

Henrik Ståhl ble 4. september kåret til Årets Unge Hotelier i hotell- og reisebransjen av HSMAI og HRR.

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Arbeidsdagen som hotelldirektør er veldig variert. Den består mye av møter med avdelingsledere på hotellet. Er også mye administrativ jobbing med alle de ting som må fungere bak kulissene for at hotellet skal gå i henhold til planer. Mye tid går også til for å planlegge fremtiden med prosjekter, utvikling av produkt osv. En ideell dag er det lite møter så jeg kan være ute i driften med alle fantastiske ansatte.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste med jobben min er at den er så variert og at jeg får jobbe med mennesker hver dag. Som direktør må du ha kunnskap om mange fagområder. Dette krever mye av deg og du lærer noe nytt hele tiden. Jeg er en rastløs type og som direktør har du mange baller i luften hele tiden, det motiverer og driver meg fremover.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jag har vært heldig å ha mange god ledere opp gjennom åren. Jag hadde en leder på starten av min karriere når jeg jobbet som konferanse medarbeider som har definert mine tanker om hvordan service skal ytes ovenfor gjester, dette holder jeg fast ved den dag i dag. Petter Stordalen er også en person jeg ser opp til. Han har klart å skape fantastisk mye gjennom energi, mot og begeistring som det er umulig å ikke bli imponert og inspirert av!

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

–Vaffel fredagene er en klar favoritt. Også blir det alltid en herlig samling når salgsbjella ringer på kontoret!

– Hvor lenge har du vært medlem i eller kjent til HSMAI?

– Har presis blitt medlem men har i mange år vært deltaker på arrangementene.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– At det har blitt et sted der ulike interessegrupper møtes og utveksler erfaringer og nettverker.

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

–Synes det skjer mye nå, holde tempoet oppe.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt helg for meg er en tur med familien til hytta i Sunne, Sverige. Der er det mulig å koble helt ut og samle krefter til en ny uke. Finne på hyggelige ting med familien og spise deilig mat gjør helgen optimal.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Det første jeg ville gjort var å innføre skolekantiner. Ungdommen er vår fremtid og skal vi gi disse en best mulig start og læringsmuligheter, bør vi klare å sørge for at de får en ordentlig og næringsrik lunsj som gjør at energien er på det nivå det må være for å ta til seg læring. Dette opplever jag med 2 barn i skolen er en utfordring for de fleste foreldre. Etter dette ville jeg gått rett over på ineffektiviteten som er i staten. Det offentlige må rette blikket mot privat næringsliv og hvordan effektiviseringen har foregått her de siste 10 årene. Her henger de etter på mange områder.

– Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

– Jag tror de ville beskrevet meg som en engasjert person som holder et høyt aktivitets nivå med et smil om munnen.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Neste reise går til Halmstad i Sverige. Blir alt for sjeldent, men nå er det på tide med en helgetur sammen med barna hjem til mine foreldre.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Fotball er et stort interesse i alle former. Jag er trener for min gutt på 7 år og hans alderstrinn. Det er 20 fantastiske unger med stor fotballglede som gir masse av seg selv. Fiske setter hele familien pris på men som det blir alt for lite av.

– Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg om du fikk velge èn ting?

– Da tror jeg fiskestangen ville blitt med. I tillegg hadde jeg prøvd å smugle med meg en smarttelefon.

Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Never settle!

Foto: Henrik Ståhl