Ukens navn: Jarle Moen

Jarle Moen
Thief Executive Officer
THE THIEF

THE THIEF ble kåret til Årets Reiselivsmarkedsfører 2014 under HSMAI-prisene, som ble utdelt på Oslo Plaza torsdag 29. januar 2015. THE THIEF vant også Gull i kategorien PR. HSMAI gratulerer!

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg liker å være i driften, gå rundt i gangene, snakke med de blide stuepikene, besøke kjøkkenet, for å høre siste nytt fra kokkene, bruke tid i resepsjonen, sammen med resepsjonistene, og, ikke minst, snakke med gjestene våre. Jeg fanger opp stemningen, om kolleger og gjester har det bra og trives hos oss. Det mener jeg er noe av det viktigste jeg gjør, og det er det jeg liker aller best. Kontorarbeid og mail kommer i annen rekke.

– Hva er det beste ved jobben din?

Jarle Moen med Ferdaskrinet fra HSMAI.
Jarle Moen med Ferdaskrinet fra HSMAI i januar 2015.

– Det er kollegene og gjestene jeg omgir meg med. Jeg er utrolig stolt av tyvebanden vår, jeg har noen fantastiske kolleger på THE THIEF. Dette er folk som er villig til å gå den ekstra mila for gjestene våre. Innimellom to. Og gjestene, de må man bare elske. Hver gjest og hvert besøk er en tillitserklæring. At de har det bra, det betyr alt. Jeg synes det er utrolig inspirerende å ha kundene så tett på som man har på et hotell.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg har alltid fått jobbe med utrolig flinke folk og ledere, i alle mine år i bransjen. Det er vanskelig å nevne kun én, Nordic Choice-systemet er fullt av dem. Og selvsagt setter Petter og Torgeir standarden.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Flere. THE THIEF-way, kulturen vår, den sitter i veggene, den må være god. Det er mye hardt arbeid på THE THIEF, og det betyr at det er viktig å feire alle seire, store og små. Det er lite organisert kakespising, men det er mye impulsfeiring, enten det er en spesielt god lunsj på en grå tirsdag, boller på fredag eller et personlig kort, etter en ekstrainnsats.

– Hvor lenge har du vært medlem i eller kjent til HSMAI?

– Så lenge jeg kan huske.

– Hva syns du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI er en viktig møteplass for alle i bransjen. De er flinke til å løfte frem de gode eksemplene, som vi alle kan lære av.

– Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

– Fortsett det gode arbeidet!

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Å kunne reise, det gir meg energi. Enten til sommerhuset i Drøbak, eller å besøke et nytt hotell ute i verden. Jeg foretrekker små hoteller med en tydelig identitet, som forteller en historie. De virkelige perlene er som restaurant Noma København, operahuset La Scala i Milano eller Guggenheim-museet i Bilbao. Du velger å reise til en by eller et sted på grunn av hotellet. Denne typen hoteller er ikke som døgnfluer, de holder seg, blir institusjoner. Jeg blir alltid inspirert og plukker med meg noe hjem.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Jeg synes både vår nåværende og forrige statsminister har gjort en god jobb. Men det er klart, for en hotellmann og styreleder i NHO Reiseliv i Oslo og Akershus, skulle jeg gjerne sett en større satsing på turisme og destinasjonsmarkedsføring. Jeg er veldig spent på hva Anita Krohn Traaseth og hennes team kommer til å få til i Innovasjon Norge, og jeg gleder meg til å følge Bente Holm i Visit Oslo. Jeg har trua på de damene! Personlig savner jeg også en større satsing på miljøet. Det er vår tids største utfordring. Jeg skulle gjerne sett Norge i førersetet for å løse klimautfordringen.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Det er vanskelig å svare på selv. Men jeg håper de som møter meg i hverdagen, opplever meg som en engasjert leder, med et hjerte som virkelig banker for jobben. Jeg involverer meg veldig i kolleger og gjester, og er generelt ekstremt nysgjerrig på andre mennesker. Du må være glad i folk, skal du jobbe på hotell, skal du være leder.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Til byen man alltid vil tilbake til, New York! I tillegg til å være en fantastisk by i seg selv, skjer det mye spennende på hotellfronten. De er ekstremt gode på konsepter, innovasjon og service. Det er alltid inspirerende å være gjest i det store eplet.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Trening er en viktig del av hverdagen min. Det gir meg mye energi. I tillegg kommer god mat og vin. Det skjer så mye spennende i Norge nå, med mange små, lokale produsenter, som leverer spesialiteter i verdensklasse – bærekraftig og kortreist.

– Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

– En bok jeg kan skrive ned alle opplevelsene mine i.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Vær turist og gjest i egen by en helg, og opplev de ukjente perlene. De er flere enn du tror, og det minner deg på hvorfor det er byen i ditt hjerte.

Toppfoto: Jarle Moen, Thief Executive Officer, THE THIEF. Fotograf: Marcel Leliënhof / Tinagent