Skal gi hotellgjester en bedre start på dagen

En ny Norstat-undersøkelse viser at fem av ti nordmenn spiser frokost alene store deler av uken. I dag lanserer Scandic Norge en ny og forbedret hotellfrokost, og oppfordrer samtidig det norske folk til å møtes til frokost på «den nasjonale frokostdagen».

Nordmenn er et frokostelskende folkeslag. Fra tidlige barndomsår er vi oppdratt til å starte dagen med grovt brød og gulost. Det ligger i folkesjela. En ny undersøkelse utført av Norstat viser at hele syv av ti nordmenn spiser frokost daglig.

– Scandic er det selskapet i Norden som serverer flest mennesker en fullverdig frokost i løpet av ett år. Erfaringen vi har opparbeidet oss har vi brukt til å skreddersy den nye frokosten til det beste for gjestene våre, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Selv om frokost står sterkt i Norge, viser også Norstats undersøkelse at frokostvanene er i endring. Mens hele seks av ti over 50 år spiser brød til frokost hver dag, gjør kun to av ti unge under 25 år det samme. Det har Scandic tatt hensyn til og tilbyr en variert frokost med et tilbud for alle.

Det beste fra to kjeder
– Vi har tatt det beste fra både Rica og Scandic og laget en ny og bedre frokost med fokus på smak, presentasjon og service. Den er variert, energirik og allergivennlig. Alle våre gjester skal serveres noe de har lyst på, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

Mandag 13. april ble «den nasjonale frokostdagen» etablert. I den anledning lanserte Scandic sin nye frokost og satt fokus på frokost gjennom hele uken på alle sine hoteller i Norge.

Oppfordrer til å spise sammen
Selv om vi nordmenn er glade i frokost ser det ikke ut til at vi alltid spiser dette måltidet i felleskap med andre. Undersøkelsen viser at hele fem av ti spiser frokost alene store deler av uken. Steen-Mevold setter pris på å nyte frokosten med andre.

– Frokosten er dagens viktigste og kanskje beste måltid. Selv synes jeg det er veldig fint å kunne starte dagen sammen med noen over et godt måltid, sier han.

Foto fra Scandic Hotels