Norwegian med passasjervekst og god fyllingsgrad i april

?Norsk (bokmål)â?¬: Bjørn Kjos, norsk jurist, ...
Norwegian-sjef Bjørn Kjos. (Photo credit: Wikipedia)

Totalt fløy vel 2,1 millioner passasjerer med Norwegian i april, en økning på syv prosent, sammenlignet med samme måned foregående år. Fyllingsgraden var på 82,4 prosent, opp 2,6 prosentpoeng, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Trafikktallene for april er påvirket både av etterdønninger fra pilotstreiken, og av at påskeutfarten kom allerede i mars, mens den i fjor kom i april. Total fløy 2.134.040 passasjerer med Norwegian i april, en økning på syv prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Fyllingsgraden økte 2,6 prosentpoeng, til 82,4 prosent, og medvirket til en positiv trafikkvekst (RPK) på 14 prosent. Kapasiteten (ASK) økte med elleve prosent. Norwegian fikk levert en Dreamliner rett fra Boeing-fabrikken i april, slik at langdistanseflåten nå består av åtte fly.

– Pilotstreiken påvirket tallene også for april. Men vi er godt fornøyd med at vi på tross av dette fyller flyene bedre enn samme periode i fjor. Ikke minst er vi fornøyd med at vi fortsetter å tiltrekke oss mange nye kunder i Europa og USA, som beviser at vår internasjonale strategi fungerer, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,3 prosent av de planlagte flyvningene i april, hvorav 83,6 prosent til oppsatt rutetid.

Toppfoto: Norwegian-maskin på rullebanen. Fotograf: Hans Olav Nyborg, Norwegian