Norwegian og Unicef utvider samarbeidet

Norwegian og Unicef tar det langvarige samarbeidet ett skritt videre. Det er nå mulig for flyselskapets kunder å donere penger til Unicefs arbeid for barn samtidig som man bestiller sin neste reise, skriver selskapet i en pressemelding.

– Norwegian og Unicef har i flere år hatt en rekke aktiviteter for å samle inn midler til arbeidet for barn over hele verden. Jeg kunne selv se at kundene våre er svært rause, da vi i sendte et fly fullastet med nødhjelp til Den sentralafrikanske republikk i høst. Nå håper vi at muligheten til å gi et lite beløp til Unicef, samtidig som man bestiller flybillett på våre nettsider, vil føre til at enda flere barn får den fremtiden de fortjener, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Et lite klikk når billettkjøpet avsluttes, er nok. Da kan du samtidig gi et lite beløp til Unicefs arbeid for barn over hele verden.

– Dette gjør en stor forskjell

– Vi vet at mange vil være med og skape en bedre fremtid for verdens barn. Gjennom den nye løsningen, gjør Norwegian det enda enklere for de reisende å gjøre en forskjell, sier Bernt G. Apeland, som er generalsekretær i Unicef Norge.

Gjennom donasjonsløsningen, kan man velge om man vil gi 25, 50, 75 eller 100 kroner. 25 kroner er nok til et myggnett, som beskytter nyfødte mot malaria. Unicef kan vaksinere 45 barn mot polio for 50 kroner. For 75 kroner kan 25 barn få skolebøker, og 100 kroner er nok til 34 energimatpakker – elleve dagers rasjon til et undernært barn.

Løsningen er basert på IT-selskapet Amadeus’ donasjonsteknologi.

– Samarbeidet med Norwegian og Unicef er en del av vårt program for samfunnsansvar. Vi bidrar gratis med Amadeus-teknologi, som gjør det mulig for reiselivsbedrifter og humanitære organisasjoner å slå sine krefter sammen, for å bidra til en bedre verden for dem som trenger det. Vi inviterer alle våre partnere til å delta i liknende samarbeid, sier VP of Industry Affairs Svend Leirvaag i Amadeus.

Norwegian og Unicef har hatt signaturpartnerskap siden 2007. Gjennom samarbeidet har de blant annet sendt et fly fullastet med nødhjelp til Den sentralafrikanske republikk. Norwegian har hatt innsamlingsaksjoner om bord, og de ansatte har gitt den årlige julegaven til Unicefs viktige arbeid. Da Norwegian i 2012 feiret tiårs-jubileum, gikk overskuddet fra jubileumskonserten til Unicef.

Foto: Bjørn Kjos, sammen med Unicef, i Bangui, Den sentralafrikanske republikk (foto fra Norwegian).