Ukens navn: Eskil Bjørshol

Eskil Bjørshol

Redaktør

Hotellmagasinet

Eskil Bjørshol er redaktør i Hotellmagasinet, en arbeidsplass han er veldig glad i. Han er 37 år, pappa til to gutter på åtte og ni, hunde- og stasjonsvognseier, samboer med den samme dama som i alle år (for å si det med hans egne ord), og generelt rimelig tilfreds med livet. På fritiden går det mye i fotball, både som trener, seer og, forsøksvis, men stadig sjeldnere, som spiller.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Den består primært av jakten på gode saker, spennende mennesker, interessante nyheter, og utvikling av de produktene vi leverer. Det blir naturlig nok en del reising, så en god del av arbeidstiden brukes til å forflytte seg. Dessuten, som fersking i hotell- og restaurantbransjen, skal jeg heller ikke legge skjul på at det kreves en relativt god porsjon forberedelser i forkant av fleste sakene jeg er ute på. Det er vel grovt oppsummert hvordan dagene går.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det er uten tvil møtene med folk. Jeg vet ikke om det er unikt ved servicebransjen, men det er enormt mange positive folk, som har lyst til å fortelle om det de holder på meg. Det gir meg inspirasjon også, og jeg håper det skinner gjennom i sakene vi lager.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg har ingen spesielle mentorer eller forbilder som jeg bruker aktivt i arbeidshverdagen, men jeg forsøker å snappe til meg gode tips eller velmente råd, fra både kolleger og andre jeg møter.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Ja, vi har faktisk flere hyggelige tradisjoner, som jeg setter pris på. Blant annet samles alle som ikke har kranglete rygg eller dårlig tid, til en fast fotballøkt hver eneste tirsdag fra 15.30. Der briljerer vi – i særdeles lavt tempo – og får ut eventuell gruff vi måtte ha samlet opp siden sist. Dessuten har vi en halvårlig biljardturnering på kontoret, som er forbundet med enorm prestisje. I dag hadde vi forresten vår første vaffelsamling i lunsjen, så det er jo lov å håpe at det blir en tradisjon.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Nå er ikke jeg medlem i HSMAI, da jeg er journalist, så mitt forhold til dere er at jeg forsøker å rekke over så mange som mulig av de aktivitetene dere arrangerer.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: At dere synes å ha et ønske om å utvikle bransjen, gjennom de aktivitetene dere arrangerer.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: For det første, må ikke vekkerklokka på mobilen være innstilt. Hvis jeg i tillegg er så heldig at jeg våkner til lyden av kaffetrakteren, så har vi i alle fall en ypperlig start. Som oftest går helgene med til en eller annen aktivitet med ungene, noe jeg er veldig glad for. Får jeg i tillegg tid til en fotballkamp på tv-en, en saftig biff, og et glass med noe jeg liker, så skal jeg i hvert fall ikke klage den helgen.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Å skaffe noen som var bedre skikket enn meg, fort som fy.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg, beskrive deg?

A: Jeg håper det er utålmodig, engasjert og morsom å være sammen med. Hvis noen i tillegg sier at «han bryr seg», så sier jeg meg fornøyd.

Q: Hvor går neste reise privat/arbeid?

A: Her skulle jeg gjerne sagt noe voldsomt fancy greier, men kalenderen min sier at min neste reise går til Hamar. Ikke ett eneste vondt om Hamar, bare så det er sagt, men det skal ikke forundre meg om andre objekter i denne spalten har kommet med hakket mer eksotiske reiseplaner …

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg har vel ymtet frempå allerede at det går mye i fotball.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Er familie en ting? I så fall velger jeg det.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Klokken er faktisk blitt såpass mye at jeg velger å benytte anledningen til å ønske alle som leser dette en god helg!

Foto: Eskil Bjørshol, redaktør i Hotellmagasinet. Foto fra Hotellmagasinet