Ukens navn: Lise Solheim Haukedal

Lise Solheim Haukedal

General Manager

Scandic Ørnen

Scandic Ørnen stakk av med prisen for Beste salgs- og promoevent under HSMAI Eventprisene denne måneden.

Lise Solheim Haukedal er General Manager på Scandic Ørnen i Bergen, med mange års erfaring fra Radisson i Bergen og Oslo, i tillegg til et par år i Thon Hotels. Hun er utdannet ved Norsk hotellhøyskole, og ble kåret til Årets Unge Hotelier i 2010.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Jeg har en veldig kompleks og dynamisk hverdag, noe jeg stortrives med. Hovedfokuset mitt er alltid å levere de beste gjesteopplevelsene, og å være en motiverende og synlig leder for vårt fantastatiske team på Scandic Ørnen.
Ingen av dagene mine er like, med unntak av et fast morgenmøte, sammen med ledergruppen. Dette er viktig, for å alltid å ha rett fokus, optimalisere driften, og drive salg og gjensalg på best måte.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Jeg er utrolig glad i den pulserende hotellatmosfæren, vertskapsrollen og gjestekontakten. Teamspiriten og engasjementet til alle dyktige kolleger på Ørnen, og på hovedkontoret til Scandic, inspirerer meg veldig.
Scandic er på en veldig spennende reise, som det er utrolig kjekt og lærerikt å være en del av.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg har hvert så heldig at jeg har fått gleden av å jobbe med utrolig mange dyktige ledere, som jeg har lært enormt mye av. Jeg har som grunntanke å alltid ta med meg det beste fra mine ledere, og strekke meg etter dette.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi på Scandic Ørnen er veldig glad i å feire suksesser, og samler hele teamet til kakefest, titt og ofte. I tillegg til fredagsvafler, og en meget kreativ kjøkkensjef, som lar oss få smake på hans siste påfunn.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Siden 2008.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: HSMAI fortjener mye skryt for den strålende jobben de gjør for bransjen, for nettverksbygging og for utvikling. I tillegg syns jeg det er utrolig flott at dere satser på å synliggjøre unge ledere, i form av prisene for Årets Unge Leder og Årets Unge Hotelier. Dette skaper engasjementet og begeistring for unge som ønsker å bygge en karriere i bransjen vår.
Jeg har selv vært så heldig å motta en pris i 2010, for Årets Unge Hotelier, og hatt gleden av å få reise til Cornell og studere en sommer, dette er noe jeg har hatt et stort utbytte av i min daglige jobb.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Fortsett med den gode jobben dere gjør!

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Jeg er utrolig glad i vinteren, og ingenting er bedre enn å sette seg på et tog fredagsettermiddag, til hytten på Geilo. Da består helgen av kvalitetstid med familien, masse skigåing og uteaktivitet. Kveldene er lange og gode, med masse herlig mat og vin.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Jeg ville fokusert på de lange linjene og de store prosjektene, spesielt i nedgangstider er det tid for å bruke ressurser på de store samfunnsprosjektene, som for eksempel samferdsel. Bergensbanen ble bygget i 1909, til summen av et helt statsbudsjett. Vi har tatt store løft før, og nå er det kanskje tiden å gjøre det igjen.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg, beskrive deg?

A: En engasjert og livlig person, med drive og innsatsvilje, men litt utålmodig.

Q: Hvor går neste reise privat/arbeid?

A: Jeg har to reiser som jeg gleder meg veldig til før jul, den ene er til Stavanger, med studiegjengen fra NHS. Vi er ti stykker, som har en årlig tur. Den andre turen går til Hamburg i desember, med min manns jobb. Fantastisk hotell, wining and dining, og, ikke minst, et stemningsfullt julemarked. Dette ser jeg veldig frem mot!

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Eksotiske reiser, sprangridning, skigåing, og fjellturer. Ekstremt glad i god mat og vin, sammen med gode venner, og gjerne nye bekjentskaper.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Aller helst en person, men ellers må det bli min iPhone.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Fortsett med Eventprisene! Vi er utrolig stolt og glad for prisen vi vant for KYGO-hotellet, det har betydd mye for teamet på Scandic Ørnen!

Foto: Lise Solheim Haukedal, General Manager ved Scandic Ørnen i Bergen.