Høstens mest populære storbyreiser

Klassikerne London og København er de mest populære storbyene i høst, etterfulgt av Stockholm og Barcelona. Praha har høstens største økning i antall reisende sammenlignet med høsten i fjor, med en økning på 82 prosent. Det viser fersk statistikk fra Ticket Feriereiser.

Reiselysten var stor i sommer på grunn av mangel på deilig sommervær og denne reiselysten påvirket også til økt reiselyst for storbyreiser denne høsten.

– Mange som var hjemme i sommer vil gjerne reise i høst. Storbyreiser er perfekt for de som ikke har så mye ferie igjen og samtidig vil oppleve mye på kort tid, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket Feriereiser.

Praha har høstens største økning i antall reisende sammenlignet med høsten i fjor, etterfulgt av Krakow og Manchester. Praha klatrer fra en 11. plass og inn på en 6.plass på listen over mest populære storbyer denne høsten. Storbyen har med en økning på 82 prosent passert populære byer som Berlin og Paris.

– At Praha har blitt så populært er ikke rart. Storbyen har noe for alle. Her kan reisende oppleve alt fra historie og kultur, koselige kafeer og restauranter, uteliv og shopping. Det er også en rimelig storby, sier Wolff Andresen.

Praha er sammen med Krakow, som har hatt en økning på 68 prosent, de storbyene som øker mest i antall reisende denne høsten.

10 på topp – høstens mest populære storbyer

1.London (1)
2.København (2)
3.Stockholm (3)
4.Barcelona (4)
5.Amsterdam (5)
6.Praha (ny)
7.Paris (7)
8.Berlin (6)
9.Reykjavik (10)
10.Manchester (ny)
Kilde: Ticket.no, bestilt t.o.m. 29. september, avreise 1. september- 30. november, opp til 5 dagers reise. Tallene i parentes viser fjorårets plassering. Basert på avreise fra alle flyplasser i Norge.

Når det gjelder alle storbyreiser hvor både weekendreiser og reiser over lengere perioder enn fem dager er med, er fortsatt London den mest populære storbyen i høst, etterfulgt av København og Barcelona. Selv på denne listen er byene med størst økning i antall reisende denne høsten Praha og Krakow.

Foto: London, Big Ben,  foto fra Ticket.no