Ukens navn: Gjøran Sæther
Gjøran Sæther
Administrerende direktør
Fursetgruppen
Gjøran ble kåret til Årets Unge Leder i Reisebransjen 2010. I høst vant Fursetgruppen kategorien Beste PR-event under HSMAI Eventprisene, for Tjuvholmen Sjømagasin, hvis ansatte ga bort årets julebord – og kategorien Beste F&B/Catering, for Nor-Shipping BBQ Party.
Q: Hva består din arbeidshverdag av?
A: Min hverdag er svært variert, og favner alt fra interne møter på hovedkontoret, til møter og oppfølgning av våre 22 restauranter. Det blir mye møter, men heldigvis ligger alle i Oslo.
Q: Hva er det beste ved jobben din?
A: At den er veldig så variert som den er. Men også det at jeg har utrolige mange dyktige mennesker rundt meg, både på hovedkontoret og i restaurantene. De gir en inspirasjon som gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag.
Q: Har du noen du har sett opp til?
A: Jeg ser opp til alle de som tør å starte sitt eget, og satser både hus og hjem for å realisere noe man har troen på.
Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?
A: De som jobber her på kontoret, er veldig på farten, men én gang i måneden har vi en felles lunsj, der vi får mat fra en av våre restauranter. I tillegg må den som har bursdag ta med en kake til oss andre.
Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?
A: Siden 2001, tror jeg.
Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?
A: Dere klarer å skape interessante arenaer, der hele reiselivsbransjen møtes.
Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?
A: Nei, heller utvikle de arrangementet dere allerede har. Dere dekker hele bransjen.
Q: Beskriv en perfekt helg for deg.
A: Det må bli reise til London med min samboer. Det er vår favorittby.
Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?
A: Få de andre politikerne til å skjønne at gründere er dem som skal heies på, og at byråkratiet i Norge må bli mindre.
Q: Hvordan vil noen som kjenner deg, beskrive deg?
A: Forhåpentligvis som en positiv og engasjert person.
Q: Hvor går neste reise privat/arbeid?
A: Vi har akkurat hatt vår årlige studietur med alle kjøkkensjefene. I år var vi i Portugal, med vinsmaking i Douro-dalen, og test av restauranter i Porto og Lisboa på tapetet.
Q: Har du noen spesielle hobbyer?
A: Det er ikke så mye tid til det, men det blir sykling på sommeren og langrenn på vinteren.
Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?
A: Det er bare én «ting» jeg ville hatt med, og det er samboeren min, Therese.
Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?
A: Vi syns det var veldig hyggelig at vi vant prisen for beste PR-event, med vårt julebord, sammen med Frelsesarmeen.
Foto: Gjøran Sæther, administrerende direktør i Fursetgruppen. Foto fra Fursetgruppen