Ukens navn: Gjøran Sæther

Gjøran Sæther

Administrerende direktør

Fursetgruppen

Gjøran ble kåret til Årets Unge Leder i Reisebransjen 2010. I høst vant Fursetgruppen kategorien Beste PR-event under HSMAI Eventprisene, for Tjuvholmen Sjømagasin, hvis ansatte ga bort årets julebord – og kategorien Beste F&B/Catering, for Nor-Shipping BBQ Party.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Min hverdag er svært variert, og favner alt fra interne møter på hovedkontoret, til møter og oppfølgning av våre 22 restauranter. Det blir mye møter, men heldigvis ligger alle i Oslo.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: At den er veldig så variert som den er. Men også det at jeg har utrolige mange dyktige mennesker rundt meg, både på hovedkontoret og i restaurantene. De gir en inspirasjon som gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg ser opp til alle de som tør å starte sitt eget, og satser både hus og hjem for å realisere noe man har troen på.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: De som jobber her på kontoret, er veldig på farten, men én gang i måneden har vi en felles lunsj, der vi får mat fra en av våre restauranter. I tillegg må den som har bursdag ta med en kake til oss andre.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Siden 2001, tror jeg.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Dere klarer å skape interessante arenaer, der hele reiselivsbransjen møtes.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Nei, heller utvikle de arrangementet dere allerede har. Dere dekker hele bransjen.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Det må bli reise til London med min samboer. Det er vår favorittby.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Få de andre politikerne til å skjønne at gründere er dem som skal heies på, og at byråkratiet i Norge må bli mindre.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg, beskrive deg?

A: Forhåpentligvis som en positiv og engasjert person.

Q: Hvor går neste reise privat/arbeid?

A: Vi har akkurat hatt vår årlige studietur med alle kjøkkensjefene. I år var vi i Portugal, med vinsmaking i Douro-dalen, og test av restauranter i Porto og Lisboa på tapetet.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Det er ikke så mye tid til det, men det blir sykling på sommeren og langrenn på vinteren.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Det er bare én «ting» jeg ville hatt med, og det er samboeren min, Therese.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Vi syns det var veldig hyggelig at vi vant prisen for beste PR-event, med vårt julebord, sammen med Frelsesarmeen.

Foto: Gjøran Sæther, administrerende direktør i Fursetgruppen. Foto fra Fursetgruppen