Norwegian lanserer tre nye langdistanseruter fra Paris til USA

Norwegian lanserer nå tre nye langdistanseruter fra Paris til New York, Los Angeles og Fort Lauderdale. Dette er Norwegians første langdistanseruter fra den franske hovedstaden, og første gang selskapet flyr fra Charles de Gaulle. Flyvningene starter 29. juli, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Norwegian inntar Paris (CDG) med fire ukentlige avganger til New York (JFK), to ukentlige avganger til Los Angeles (LAX), og én ukentlig avgang til Fort Lauderdale (FLL). Dette blir Norwegians første ruter fra Charles de Gaulle-flyplassen. Selskapet flyr i dag til Orly-flyplassen, fra flere skandinaviske byer.

Under tre år etter at Norwegians langdistansefly tok av for første gang, tilbyr selskapet 38 direkteruter mellom USA og Europa. Det er flere enn noe annet europeisk selskap.

– Vi ser frem til å kunne gi våre reisende muligheten til å fly mellom Paris og de amerikanske storbyene, til en lav pris, i splitter nye Dreamlinere. Opp mot 30 prosent av alle som flyr med Norwegian mellom USA og Europa, er amerikanere, og nå får våre amerikanske kunder enda flere europeiske destinasjoner å velge mellom. Vi ser at interessen for lave priser mellom USA og Europa er svært stor, og vårt mål er å øke tilbudet i takt med at flere fabrikknye Dreamlinere kommer inn i flåten, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian ble i fjor kåret til det desidert mest drivstoffeffektive flyselskapet over Atlanteren, av The International Council on Clean Transportation. Norwegians gjennomsnittlige flåtealder er i dag på 3,6 år, hvilket gjør den til en av de «grønneste» i verden.

Norwegian starter flere nye langruter våren 2016: Oslo – Boston, København – Boston, London – Boston og London – San Francisco.

Foto: En 787-9 Dreamliner, som er en større versjon av den første generasjonen Dreamlinere Norwegian kjøpte inn. Foto fra Norwegian