Norgesferie er trendy

Norge har lenge vært et attraktivt ferieland for mange nasjonaliteter. Nå har også vi som bor her fått øynene opp for vårt eget land. – Både Stavanger og Bergen har kommet inn på topp 10-listen over storbyer, sier kommunikasjonsrådgiver i Berg-Hansen, Hanne Wæhler, i en pressemelding.

Etter Spania, var Norge landet flest av oss ferierte i, i 2015. På tide, vil kanskje mange si. Norges langstrakte land byr på hoteller og matopplevelser i verdensklasse, og et landskap som tar pusten fra de fleste.

– En årsak er at de unike opplevelsene vi jakter, når vi er på ferie, finner vi like gjerne i vårt eget land. Dette har flere nå fått øynene opp for, sier Wæhler.

Storbyferie i Norge

På storbytoppen i 2015 finner vi Oslo på tredje plass, kun slått av London og København. Hovedstaden blir nå sett på som en storby, på linje med europeiske storbyer.

– Det er dessuten veldig interessant at Stavanger har «sklidd» rett inn på femte plass, foran både Barcelona og New York, mens Bergen kaprer en god niendeplass, sier Wæhler, og fortsetter:

– Alle disse tre norske byene har vært flinke til å fokusere på det som tiltrekker seg besøkende. De har gjort seg attraktive som reisemål, de vet hva de reisende ønsker. Gode restauranter er et eksempel, synliggjøring av unike aktiviteter og attraksjoner er et annet. Det er ikke nødvendigvis snakk om nyheter, med bevisstgjøring av tilbudene som allerede finnes i byene.

Foto: Hurtigrutens MS «Nordkapp». Fotograf:  Ørjan Bertelsen