Stor pinseutfart

Som ventet blir det travle utfartsdager ved Oslo Lufthavn i pinsehelgen. De største utreisedagene er torsdag og fredag. Reiser du med bunad mandag 16. mai og på 17. mai kan du benytte familieslusen.

– Det er mange reisende og det er mye bagasje, så vi ber folk beregne litt ekstra tid for å sikre seg en god og stressfri start på pinsen, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Reiser du med bunad?

Reiser du med bunad den 16. og 17. mai vil du, tradisjonen tro, kunne benytte familieslusen. Dette er et ekstra tilbud til de som vil reise i finstasen og de to foregående årene har dette vært et populært tilbud.

– Det er svært hyggelig hvis folk velger å reise i bunad, og vi synes det er gir en god 17. mai-stemning på lufthavnen, sier Andersen og legger til:

– Du kan fint ta med bunad og bunadssmykker inn i flyet som håndbagasje, men det kan lønne seg å være litt forberedt før du skal gjennom sikkerhetskontrollen. Søljer, knapper og smykker vil gi utslag i metalldetektoren. Samle bunadssmykker i en smykkepose eller i et smykkeskrin og vis det til sikkerhetskontrolløren når du forteller at du har med bunad i håndbagasjen, sier Andersen.

Bunadskniv må sendes som innsjekket bagasje.

Kan du reise med kaker i håndbagasjen?

Ja, dette spørsmålet får vi ofte!

Når det gjelder bløtkaker kan ikke reisende ta med seg disse gjennom sikkerhetskontrollen, ettersom krem er klassifisert som smørbart / flytende.

– Kaker egner seg heller ikke så godt i innpakket bagasje, men her skal passasjeren selv få vurdere hva de gjør. Man kan eventuelt dele kaken med de andre reisende før sikkerhetskontrollen, slik at alle får en hyggelig kakefest med masse bunadskledde passasjerer. Det hadde vært noe, sier Andersen.

Knytt sammen reimer

Om du benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, oppfordres de reisende til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder da spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Slapp av på flyplassen – bli en EarlyBird
Med flere reisende enn vanlig er det viktig at man beregner litt ekstra tid.

– Med flere passasjerer og litt ekstra bagasje kan tiden i både innsjekk og sikkerhetskontrollen variere noe. Spesielt mellom klokken 06.00 – 10.00 og 15.00 – 18.00 er det mange som reiser og derfor lurt å beregne litt mer tid enn vanlig. Det er bedre å være ute i god tid, forteller Westher Andersen.

Dersom du registrerer deg som EarlyBird, Oslo Lufthavns digitale reisefølge, vil du motta nyttig og relevant informasjon om din reise, samt gode tilbud på blant annet parkering, mat og drikke.

– Det er enkelt å registrere seg, og allerede nå kan du som EarlyBird få oppdatert informasjon om reisen og tilgang til svært gode tilbud på utvalgte produkter og tjenester på Oslo Lufthavn, sier Westher Andersen.

Har du spørsmål om ditt besøk på Oslo Lufthavn, så er passasjerservice på jobb hele døgnet. Send oss gjerne en beskjed i innboksen eller på veggen på Facebook-siden vår om det er noe du lurer på.

www.facebook.com/OsloLufthavn

Trafikktall i pinsen og 17.mai

Torsdag 12. mai: 82 858
Fredag 13. mai: 87 958
Lørdag 14. mai: 44 524
Søndag 15. mai: 55 000
Mandag 16. mai: 64 574
Tirsdag 17. mai: 54 449

Foto: Oslo Lufthavn