Ukens navn: Ulf Stigen

Ulf Stigen
Høyskolelektor
Høyskolen Kristiania

Ulf Stigen er høyskolelektor på Høyskolen Kristiania og leder også arbeidet med podcasten som er i regi av Høyskolen Kristiania i samarbeid med HSMAI

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: I disse tider tar vi et tåredryppende farvel med semesterets studenter på Høyskolen Kristiania. Så nå venter en del sensurering og forberedelser til neste skoleår som starter i august. Samtidig er det viktig å holde kontakten med reiselivsnæringen.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: At vi har frihet til å selv kunne utforme arbeidshverdagen, samtidig som jeg har mange fantastiske og særegne kolleger. For noen uker siden var jeg med å starte opp en reiselivspodkast, og her har både fagstab og administrasjon bidratt på en fin-fin måte. 

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Nei.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Jeg er svært lite opptatt av tradisjoner. 

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Egentlig helt siden 1998. Så var jeg ”passiv medlem” de årene jeg bodde i Sydney, men i fjor var jeg tilbake som medlem. Høyskolen Kristiania og HSMAI utfyller hverandre på en flott måte. Vi bidrar med det faglig-teoretiske og HSMAI gjør en utmerket jobb for næringen.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Både formelle og uformelle møteplasser. Så synes jeg HSMAI er lite konservative og evner å snu seg raskt rundt og være dagsaktuelle. 

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: He-he, jeg tenkte faktisk på dette i går på HSMAI sitt månedlige treff på Aker Brygge, og nevnte for Ingunn noe jeg kalte ”7 Minutes of Inspiration”. PÅ HSMAI sine uformelle samlinger kan interesserte få anledning til å utdype sin mening om noe reiselivsrelatert. Gjerne om egen bedrift, en aktuell historie, personlig opplevelse, om kunder de ønsker seg, om unike medarbeidere etc. Hensikten er å skape litt interesse rundt arrangementet, samt at disse 7 minuttene igjen skal føre til videre diskusjoner og faglig og sosial utveksling. Altså en ny form for nettverking. Jeg er veldig for åpenhet, selv om mange av medlemmene er konkurrenter. 

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Da reiser jeg ut på hytta, Casa del Lupo, som ligger mellom Tofte og Filtvet. Først vanner jeg morelltrærne og luker i jordbærbedet, før jeg kikker inn i kjøleskapet og ser om jeg finner en flaske med bobler. Så får jeg noen andre til å lage maten, mens jeg spiller deLillos, Winnerbäck og The Smiths på litt for høyt volum, mens jeg nyter utsikten, cruisebåtene, Stena Line og Color Line som seiler inn Oslofjorden.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Da ville jeg ansatt meg selv som ny reiselivsminister. (Og naturligvis gått av som statsminister…)

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Ha-ha. Kommer an på hvem du spør… En fantastisk backhand, syvsover, snill, engasjert, lite formell, unorsk.

Q: Hvor går neste reise, privat/arbeid?

A: Den går til Stockholm i juni. Clarion Collection Hotel Wellington. Konsert med Lars Winnerbäck på Skansen. (Hotellet ble booket før Nordic Choice endret lojalitetsprogrammet sitt. Jeg mener Nordic Choice Club har blitt dårligere etter at de endret vilkårne for noen uker siden. Det er synd, for hotellkjedene bør gå andre veien for å konkurrere mot OTA’ene og initierer direke trafikk.)

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg spiller en del tennis. (Og tar gjerne imot en utfordring fra noen av HSMAI sine medlemmer). Og så er jeg i samtaler med KFUM Oslo for å gjøre comeback på Ekebergsletta for Kåffas C-lag…

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Ingredienser til å lage kokosboller.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Nei.