Ukens navn: Frederik Lindvik

Frederik Lindvik
Operations Manager
THE THIEF

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Min arbeidsdag er veldig hektisk. Som Operations Manager på THE THIEF har jeg ansvar for flere driftsavdelinger samt topplinje. Hovedfokuset mitt er å sørge for at gjestene på THE THIEF får en eksepsjonell hotellopplevelse, og at driften går smidig. Alle de ansatte må ha de beste forutsetningene, og verktøyene de trenger, for å levere, 100 prosent.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det beste ved jobben min er de fantastiske kollegene på THE THIEF. Alle ser frem til å komme på jobb, og ønsker å gjøre en forskjell, ved å skape gode resultater og yte topp service i alle ledd. Vi har det gøy på jobb på THE THIEF.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg ønsker å nevne to. De ene er Charles Tamman, som var GM og eier av Hotel President Wilson i Genève. Han bodde i lengre perioder på hotellet, og hadde en fantastisk aura. Han var utrolig synlig, og hilste på alle gjester og ansatte. Han ledet på en veldig annerledes måte enn det som er normalt i Sveits. Jeg hadde lite med ham å gjøre, men husker at jeg så opp til ham, og beundret ham for hans måte å lede det hotellet på.

Jarle Moen har jeg jobbet med de siste fem årene, og han har lært meg veldig mye. Uten ham hadde jeg ikke vært der jeg er i dag.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Her må jeg svare vinlotteriet på fredager.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: THE THIEF har vært medlemsbedrift siden hotellet åpnet i 2013.

Q: Hva synes du er det beste ved HSMAI?

A: HSMAI har fokus på å videreutvikle kompetansen til dem som jobber på hotell og i reiselivsbransjen, for å gjøre oss enda bedre, og det liker jeg veldig godt.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Jeg ønsker at HSMAI skal fortsette å satse på å få med seg studenter og unge talenter i hotellbransjen, for å bevare dynamikken og ha morgensdagens ledere og talenter med på laget. Dette vil sikre fremtiden til HSMAI.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: En perfekt helg for meg er en tur ut av byen med familie eller gode venner, helst på fjellet. Klassisk hyttetur à la Ola Nordmann, med frisk luft og god mat.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Satse mer og prioritere turismen som en tertiærnæring i Norge. Turismen sto i 2014 for kun 4,1 prosent av BNP, og hele én av 15 nordmenn jobber i reiselivsnæringen, ifølge Innovasjon Norge. I et gjennomsnittsland står turisme for ni prosent av BNP. Tenk om Norge kunne ha kommet dit!  Reiselivsbransjen er en arbeidsintensiv bransje, med en lav terskel for dem som står utenfor arbeidslivet. Reiselivsbedrifter i Norge er antageligvis en av de største integreringsaktørene, med et stort potensial til å vokse.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg, beskrive deg?

A: Strukturert, kunnskapsrik og rolig person.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Neste private reise går til Campeche i Mexico i starten av desember.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg er veldig glad i å gå på langrenn, og gjør det så mye jeg kan, så lenge det er snø på bakken.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting

A: Fiskestang.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Hoteller i Norge må ha mer fokus på å konkurrere på produkt, og ikke på pris.

Foto: Frederik Lindvik, Operations Manager på THE THIEF. Fotograf: Jens Bredberg.