Norwegians langruter: Tre millioner passasjerer har reist mellom Europa og USA

Mandag denne uken markerer Norwegian at tre millioner passasjerer har benyttet seg av selskapets langruter fra Europa til USA, siden lanseringen i 2013. Norwegian flyr i dag til ni destinasjoner i USA, og er dermed det flyselskapet som tilbyr flest amerikanske destinasjoner, direkte fra Skandinavia, heter det i en pressemelding fra selskapet.

På tre år har hele tre millioner passasjerer valgt å fly med Norwegian mellom Europa og USA. Senere i september vil én million passasjerer ha fløyet mellom Norge og USA.

– Vi ser at flere og flere kunder velger Norwegian når de skal reise transatlantisk. At vi i dag når tre millioner passasjerer, er en milepæl for oss, og viser at både europeere og amerikanere setter pris på billige billetter, direkteruter, god service og nye, mer miljøvennlige Dreamlinere, sier konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos.

Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013, mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere, har antallet transkontinentale ruter økt, og den internasjonale strategien er i ferd med å realiseres. I 2014 åpnet Norwegian ruter mellom London og USA, og i år har selskapet lansert ruter mellom Paris og Barcelona og USA. Norwegian har nå 37 direkteruter mellom mellom Oslo, Stockholm, København, London, Paris, Barcelona og USA, og 42 ruter, dersom man inkluderer rutene mellom Skandinavia og Thailand. Norwegian er et globalt ekspanderende selskap, med en ordre på over 260 splitter nye fly, deriblant 31 Dreamlinere.

Arbeidsplasser og lokal økonomi

Norwegian tilbyr nå flere direkteruter mellom Skandinavia og USA enn noe annet flyselskap.

– Mange amerikanere ønsker å besøke store europeiske metropoler, som London, Paris og Roma, men det er helt tydelig at USA-rutene til Norge er godt fylt, med både turister og forretningsreisende. På mange ruter fra USA til Skandinavia har vi omtrent 30 prosent amerikanske reisende, og på enkelte ruter fra USAs vestkyst er vi oppe i omtrent 50 prosent amerikanere. At flere besøker Norge, skaper jobber og bidrar til den lokale økonomien, sier Kjos.

I dag har Norwegian langdistansebaser i New York, Fort Lauderdale, London og Bangkok, og har til sammen nærmere 500 medarbeidere i USA. Ingen andre ikke-amerikanske flyselskaper har flere medarbeidere i USA enn Norwegian. Norwegian flyr nå langdistanseruter til ni destinasjoner i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico og St. Croix. I vintersesongen flyr Norwegian dessuten fra de franske karibiske øyene Martinique og Guadeloupe til Boston, New York og Baltimore/Washington. I tillegg tilbyr selskapet en rute fra Guadeloupe til Fort Lauderdale.

Norwegians langdistanseruter direkte fra Oslo Gardermoen:

Oslo (OSL) – New York (JFK): Fire avganger i uken
Oslo (OSL) – Los Angeles (LAX): To avganger i uken
Oslo (OSL) – Oakland (OAK): To avganger i uken
Oslo (OSL) – Fort Lauderdale (FLL): To avganger i uken
Oslo (OSL) – Orlando (MCO): En avgang i uken
Oslo (OSL) – Boston (BOS): To avganger i uken
Oslo (OSL) – Las Vegas (LAS): En avgang i uken (fra november)
Oslo (OSL) – San Juan (SJU): En avgang i uken
Oslo (OSL) – Bangkok (BKK): To avganger i uken

Foto: Long-haul-crew i Norwegian (foto fra Norwegian).