Roald Dahl blir Norwegians første britiske halehelt

Roald Dahl blir Norwegians første britiske halehelt, når markeringen av forfatterens 100-årsjubileum starter i dag (tirsdag 13. september). Han er kjent verden over for sine barnebøker, og vokste opp i England med norske foreldre, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Lanseringen av vår første britiske halehelt er et resultat av vår tilstedeværelse og planer for videre ekspansjon i Storbritannia. Roald Dahl har inspirert voksne og barn i generasjoner, og det er en ære for oss å få den verdenskjente og folkekjære forfatteren på en av våre flyhaler, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Norwegian.

Roald Dahl kommer på halen til et av selskapets nye Boeing 737-800.

Norwegian flyr i dag fire millioner britiske passasjerer årlig, til mer enn 40 destinasjoner, fra London Gatwick, Manchester, Edinburgh og Birmingham.

Norwegians halehelter er mennesker som har utfordret det etablerte og inspirert andre. Eksempler på halehelter er norske Roald Amundsen, svenske Greta Garbo, danske Karen Blixen, finske Minna Canth og spanske Christopher Columbus.

Om Roald Dahl

Roald Dahl ble født i Cardiff i 1916, og foreldrene var norske. Han var forfatter og er spesielt kjent for barnebøker som Charlie og sjokoladefabrikken, Heksene og Matilda. Roald Dahl var selv pilot under andre verdenskrig. Fly har vært et tema gjennom hans forfatterskap, spesielt i Verdens største fersken og Bittesmåene.

Foto: Roald Dahl på halen av en Boeing 737-800. Foto fra Norwegian.