Den Nationale Scene sjekker inn på Scandic Neptun

Kultur og reiseliv knytter nye bånd når Den Nationale Scene setter opp forestillingen Vinter av Jon Fosse, i samarbeid med Scandic Neptun i Bergen. Selve teaterstykket foregår i og rundt hotellet, og publikum følger handlingen, blant annet opp på hotellrommet og i hotellbaren, heter det i en pressemelding fra Scandic Norge.

– Dette er et veldig spennende prosjekt, som gir et nytt blikk på det kjente stykket av Jon Fosse. Takket være vårt gode samarbeid med Scandic, blir publikum nå dratt inn i utviklingen av denne kjærlighetshistorien på en helt spesiell måte, sier teatersjef ved DNS, Agnete G. Haaland.

Forestillingen hadde premiere onsdag denne uken, og spilles frem til 1. oktober. Det er kun plass til 30 publikummere hver kveld, og teatergjester loves en intim opplevelse litt utenom det vanlige. Vinter handler om en forretningsmann, som treffer en full kvinne på en benk utenfor hotellet. Han overrasker seg selv når han tar henne med opp på rommet. Publikum følger med når paret beveger seg fra benken utenfor Scandic Neptun, til hotellrom 623 og deretter til baren. Publikum kommer svært tett på skuespillerne, i en gripende fortelling om umulig kjærlighet.

Hotelldirektør på Scandic Neptun, Terje Hansen, gleder seg til å invitere til denne unike teateropplevelsen.

– Vi gleder oss til å ta imot teatergjester på hotellet, og vi er selvfølgelig spent på publikums reaksjoner på en så utradisjonell «scene» som DNS har valgt for dette teaterstykket, sier han.

Kulturhotellet

Scandic Neptun har lenge hatt et nært og godt samarbeid med DNS, og vandreforestillingen på hotellet føyer seg pent inn i rekken av muligheter et slikt samarbeid byr på.

– Jeg var derfor aldri i tvil om at dette bare måtte prøves, straks jeg fikk forespørselen om å bidra til gjennomføring av dette unike prosjektet. Vi ønsker publikum velkommen i Ludvig bar, og før eller etter forestilling kan gjestene nyte et godt måltid i Pascal, sier hotelldirektøren, som håper teatergjestene får en opplevelse de vil snakke om lenge.

Selv om denne typen nærkontakt mellom scene og hotell er nytt, har Scandic Neptun i lang tid profilert seg som hotellet for god mat, kunst og kultur.

– Mange av våre gjester har for lengst oppdaget at Showpakker.no er stedet man får den beste oversikt over hva som skjer i Bergen, og kan enkelt booke hele opplevelsen på én og samme nettside. Vi har hatt et meget godt samarbeid med byens kulturinstitusjoner i flere år, og dette har blitt en meget viktig kundegruppe for oss. Selv om prosjektet med vandreteater på selve hotellet er nytt for oss, ønsker vi flere slike initiativer velkommen, sier Hansen.

Foto: Stine Robin Berg Hansen og Kristoffer Sagmo Aalberg i Jon Fosse-stykket «Vinter». Fotograf: Ole Friele jr.