Norwegian rekrutterer amerikanske piloter

Norwegian skal rekruttere amerikanske piloter til langdistansebasen i Fort Lauderdale i Florida. I løpet av de neste fem årene skal selskapet sette ytterligere 31 fly av typen 787 Dreamliner i internasjonal trafikk, som innebærer at det vil skapes mange nye pilotjobber, både i USA og Europa, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Helt siden vi lanserte våre første transatlantiske ruter for tre år siden, har det vært et mål for oss å ansette amerikanske piloter. I løpet av de neste årene mottar vi 31 splitter nye Dreamlinere, og trenger derfor mange nye piloter til å fly våre passasjerer. I dag har vi flere amerikanske kabinansatte enn noe annet ikke-amerikansk flyselskap, og ser frem til å bli det første europeiske flyselskapet til å ansette amerikanske piloter, sier operativ direktør Asgeir Nyseth i Norwegian.

Norwegian har i dag nærmere 500 amerikanske medarbeidere på langdistansebasene i Fort Lauderdale og New York.

– USA er et satsingsområde for oss, og et viktig ledd i vår globale strategi. For å fortsette å tilby lave priser, skape nye jobber, trygge eksisterende arbeidsplasser og skape økonomisk vekst i alle land vi flyr til, må vi ansette både piloter og kabinansatte lokalt, og tilby konkurransedyktige betingelser. Rekrutteringsprosessen vi nå setter i gang i USA, bidrar til å realisere den globale strategien, sier Nyseth.

Amerikanske piloter trenger europeiske sertifikater for å fly for Norwegian. Selskapet dekker kostnadene ved å konvertere de amerikanske pilotenes sertifikater.

Norwegian lanserte sin første langdistanserute mellom Oslo og New York i 2013. Selskapet tilbyr nå flere direkteruter mellom Skandinavia og USA enn noe annet flyselskap. I 2014 åpnet de ruter mellom London og USA, og i år har selskapet lansert ruter mellom Paris og Barcelona og USA. Norwegian har nå 39 direkteruter mellom Oslo, Stockholm, København, London, Paris, Barcelona og USA. I tillegg flyr selskapet mellom Oslo, Stockholm, København og Thailand.

I dag har flyselskapet langdistansebaser i New York, Fort Lauderdale, London og Bangkok, og flyr til ni destinasjoner i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico og St. Croix. I vintersesongen flyr Norwegian dessuten fra de franske karibiske øyene Martinique og Guadeloupe, til Boston, New York og Baltimore/Washington. I tillegg tilbyr selskapet en rute fra Guadeloupe til Fort Lauderdale.

Foto: To av Norwegians Dreamliner-piloter. Fotograf: Bo Mathiesen.