Scandic tredobler kapasiteten i Drammen

Scandic Hotels har signert en langsiktig avtale med Utstillingsplassen Eiendom AS, om å overta driften av Ambassadeur Hotel og Globus Hotel i Drammen. Avtalen, som trer i kraft 1. januar 2017, tilfører Scandic nærmere 300 nye rom, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

Ærverdige Ambassadeur Hotel, med historie tilbake til sent 1800-tall, samt Globus Hotel, ligger rett ved Strømsø Torg, bare 50 meter fra Drammen stasjon. Hotellene, som i dag er to frittstående hoteller, kommer etter overtagelsen til å gjennomgå en omfattende renovering, og slås sammen til ett hotell, med nærmere 300 rom, 13 konferanserom, restaurant og bar.

– Drammen er et av de raskest voksende hotellmarkedene i Norge. Ambassadeur Hotel er et klassisk hotell, med en god beliggenhet i byen. Gjennom dette oppkjøpet forsterker vi vår posisjon ytterligere på det norske markedet, sier Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic Hotels Group. Teksten fortsetter under bildet.

Scandic Hotels' konsernsjef Frank Fiskers (foto fra Scandic Hotels)
Scandic Hotels’ konsernsjef Frank Fiskers (foto fra Scandic Hotels).

– Med Ambassadeur Hotel og Globus Hotel nesten tredobler vi vår nåværende romkapasitet i Drammen. Hotellet blir et verdifullt tilskudd til vår hotellportefølje, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør for Scandic Hotels i Norge. Teksten fortsetter under bildet.

Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. i Scandic Hotels Norge (foto fra Scandic Hotels).
Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. i Scandic Hotels Norge (foto fra Scandic Hotels).

Drammen er Norges femte største by, og sentrum for en av de raskest voksende byregionene i Norge. Kommunikasjonsmulighetene til Oslo og videre til Oslo Lufthavn er svært gode, med tog til Oslo sentrum hvert tiende minutt, og seks tog i timen til Oslo Lufthavn.

Scandic overtar driften 1. januar 2017, og hotellet kommer til å holde åpent under renoveringen. Hotellets navn fra 1. januar vil bli Scandic Ambassadeur Drammen.

Toppfoto: Ambassadeur Hotel i Drammen. Foto fra Scandic.