Ethiopian Airlines til Avinor Oslo lufthavn

Fra og med 26. mars 2017 blir Ethiopian Airlines det første afrikanske flyselskapet som skal frakte passasjerer mellom Norge og det afrikanske kontinentet, skriver Avinor Oslo lufthavn i en pressemelding.

Ruten mellom Oslo lufthavn og den etiopiske hovedstaden Addis Abeba vil bli operert fem ganger i uken, med en 787-8 Dreamliner.

– Vi er stolte av at Afrikas største flyselskap starter opp fem ganger i uken mellom Oslo lufthavn og Addis Ababa Bole International Airport (ADD). Vi er også veldig fornøyde med at investeringene som er gjort med å utvikle nye Oslo lufthavn, nå gir oss synlige resultater, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas.

Forbinder Norge og Afrika

Han forteller at dialogen mellom Avinor og Ethiopian har vært god, og dette har vært en rute begge parter har ønsket å få på plass.

– Nå har Norge fått en rute til den flyplassen i Afrika med best videreforbindelser til andre afrikanske byer og land. Det gir store muligheter, både for norske turister og for norsk næringsliv og flyfrakt, sier Hasaas og utdyper:

– Nordmenn reiser mest i verden per innbygger, og det betyr selvfølgelig mye for Ethiopian. For nordmenn som vil oppleve det afrikanske kontinentet, betyr etableringen av denne ruten at man kommer seg til et sentralt punkt i Afrika, raskere og bedre enn noen gang.

Den norske ambassaden i Addis Abeba har bidratt i prosessen, og mener etableringen av denne ruten vil styrke det allerede gode forholdet mellom Etiopia og Norge.

– Denne ruten er svært velkommen, og vil bidra til å styrke det langvarige og gode forholdet mellom Etiopia og Norge. Jeg er helt sikker på at denne ruten vil skape nye muligheter, sier den norske ambassadøren i Etiopia, Andreas Gaarder.

Star Alliance-medlem

Ettersom Ethiopian Airlines er Star Alliance-medlem, vil forbindelsene på Oslo lufthavn være gode for reisende fra hele Norge.

– Det er viktig for Norge at det finnes en hovedflyplass med gode direkteruter ut i verden. Reiser man med et Star Alliance-selskap, vil videreforbindelsen med Ethiopian være gode. Det gjør ruten attraktiv for folk over hele landet, i tillegg til dem som bor på Østlandet, avslutter Hasaas.

Flyet fra Addis Abeba vil ankomme Oslo 07.20 hver dag, med unntak av tirsdager og torsdager, og ha avgangstid klokken 17.50.

Foto: En Dreamliner fra Ethiopian Airlines. Foto fra Ethiopian Airlines.