Fjord Line dobler kapasiteten på Sandefjord – Strømstad

Fjord Line vant konkurransen, utlyst av Sandefjord kommune, om avgangene fra Sandefjord til Strømstad klokken 07.00 og 13.30. Nå skal selskapet investere i et nytt og svært miljøvennlig skip, for å kunne doble antallet seilinger. De har de siste årene bygget seg kraftig opp i Sandefjord, skriver rederiet i en pressemelding.

– Vi er stolte og glade for at vi nå kan gi våre kunder enda flere og bedre produkter. Sandefjordsruten har alltid vært viktig for Fjord Line. Nå fortsetter vi veksten, sier konsernsjef Rickard Ternblom.

Fjord Lines konsernsjef Rickard Ternblom. Fotograf: Styrk Fjærtoft Trondsen.
Fjord Lines konsernsjef Rickard Ternblom. Fotograf: Styrk Fjærtoft Trondsen.

Nytt hypermoderne skip

Fjord Line skal nå investere i et skip som blir i verdensklasse hva angår miljø, sikkerhet og komfort. M/S «Oslofjord», som i dag går klokken 08.30 og 15.20, flyttes etter en miljømessig oppgradering til de nye avgangene. Det nye skipet tar over dagens avganger.

– Vi går nå umiddelbart i gang med å finne et skip hvor utslipp og støy vil være redusert til et minimum. Vi deler Sandefjord kommunes tøffe miljøambisjoner, og kommer til å presentere et skip som både passasjerer og kommunens innbyggere vil sette pris på. Konkurranse fungerer, og det vil vi at alle passasjerer, både eksisterende og nye, skal nyte godt av. Det nye skipet vil blant annet tilby mange nye aktiviteter og en bredde i shoppingtilbudet som ikke finnes på markedet i dag. Det er bare å begynne å glede seg, sier Ternblom.

Sterkt vekst på Sandefjord – Strømstad

Etter at Fjord Line fikk bedre rutetider på linjen mellom Sandefjord og Strømstad for ett år siden, har selskapet hatt en markert vekst i passasjerantallet på denne ruten. I tredje kvartal var økningen på hele 18 prosent mot samme kvartal i fjor.

– Vi jobbet hardt for å få bedre rutetider, og således et bedre reiseprodukt for våre gjester. Nå viser omsetningstallene og kundeundersøkelsene at passasjerene er svært godt fornøyde. Sandefjord har alltid vært viktig for oss, og kommer til å bli enda viktigere fremover, fortsetter konsernsjefen.

Historisk milepæl

Fra januar til og med september økte antallet passasjerer på Fjord Lines skip med ni prosent, sammenlignet med samme periode i 2015. Omsetningen økte med 25 prosent. Den viktige godstrafikken økte med elleve prosent, etter en særlig sterk vekst i tredje kvartal. Bookingene for resten av 2016 på flere av rutene er også bedre enn de var på samme tid i fjor.

– Omsetningen for 2016 kommer til å bli den beste i selskapets historie, og det kommer også til å bli en kraftig resultatforbedring, sammenlignet med i fjor. Alle våre fire skip kan vise til vekst, og det var en historisk milepæl for oss, da vi allerede i september markerte at vi hadde fraktet mer enn én million passasjerer, avslutter Rickard Ternblom.

Foto: Fjord Lines MS «Oslofjord». Foto fra Fjord Line.