Styrker handletilbudet på Norges hovedflyplass

Nå blir det flere spisestedet og butikker på nye Oslo lufthavn. Onsdag 1. februar åpnet ni nye aktører dørene, til glede for alle som skal ut og fly. Resten åpner fortløpende i løpet av 2017, forteller Avinor Oslo lufthavn i en pressemelding.

– Det er svært gledelig for Avinor Oslo lufthavn å kunne fortelle alle reisende at tilbudet på butikker, mat og drikke er blitt enda bedre. De siste dagene har vi åpnet ni nye butikker og serveringssteder, og vi håper dette faller i smak hos alle som er innom, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas.

Fredag 27. januar åpnet Thune ny og større butikk ved gate E9 på utland, med et rikholdig utvalg av klokker og smykker i ulike prisklasser. Vis-à-vis Thune har Way-Nor åpnet en pop-up butikk, som selger norske suvenirer og gaveartikler.

Nå kan du handle sportsklær på Oslo lufthavn

Travel Retail Norway (TRN) har åpnet en ny Travel Value-butikk, med blant annet det kjente veskemerket Kate Spade, og et bredt utvalg av solbriller, til gode priser. Airport Retail Group (ARG) har åpnet tre ulike motekonsepter; Æra Women, Æra Men og Æra Active. Hos Æra Active kan man handle sportsklær fra blant annet Norrøna og Bergans. Er man ute etter norske og skandinaviske designprodukter, finner man et stort utvalg hos nyåpnede TING. De sultne kan nyte en deilig surdeigsbaguette fra Northland eller ta turen innom BIT, som tilbyr gode salater, sandwicher og bakervarer. Begge stedene ligger på avgang utland (Pir nord). I samme område ligger også Tanum, som har åpnet sin andre bokhandel.

– Shoppingtilbudet blir nå vesentlig forbedret, med et betydelig større utvalg av kjente varemerker, som spenner fra Missoni, Max Mara Weekend og Kate Spade, til Norrøna, Bergans og Fjällräven.

På serveringssiden er vi stolte av å introdusere BIT og Northland, som vil passe godt inn i den totale porteføljen av 37 spisesteder som kommer på Oslo lufthavn, sier kommersiell direktør i Avinor Oslo lufthavn, Torgeir Kjos Sørensen.

Fortsatt byggeplass

I perioden frem mot den offisielle åpningen 27. april i år, vil det være høy byggeaktivitet i publikumsområdene på Oslo lufthavn, da det jobbes for å åpne butikker og serveringsteder så raskt som mulig. Flere butikker og serveringssteder vil åpne før den offisielle åpningene, men også etter 27. april, og resten av 2017, vil steder åpnes fortløpende.

– Vi takker alle reisende for den tålmodigheten de har vist oss å langt, og beklager hvis støyen og byggearbeidene er til bryderi. Vi nærmer oss målet, og i løpet av 2017 skal vi åpne mange fantastiske steder. Vi gleder oss over dette, og håper alle reisende gleder seg over at vi styrker tilbudet til dem, sier Øyvind Hasaas.

Skru av autopiloten

Alle reisende må forholde seg til nye veier, innsjekkingsskranker, sluser og gater. Derfor er det viktig at man skrur av autopiloten og følger med på skilting og annen relevant informasjon som blir gitt i forbindelse med reisen.

– For de fleste vil reisen gå som normalt, og fra områder de allerede kjenner. Men det er likevel viktig at alle reisende skrur av autopiloten, og følger godt med på skilt og annen relevant informasjon, presiserer Hasaas.

Norwegian og SAS i hver sin del av avgangshallen

Norwegians nye kundeområde i avgangshallen i Oslo lufthavn. Foto fra Norwegian.
Norwegians nye kundeområde i avgangshallen i Oslo lufthavn. Foto fra Norwegian.

Alle som reiser med SAS, skal fortsatt sjekke inn i den «gamle» delen av avgangshallen, mens alle som reiser med Norwegian skal sjekke inn i «nye» delen av avgangshallen. Det er også verdt å merke seg at passasjerer som reiser med flyselskaper som handles av SGH eller Aviator, skal sjekke inn i den «gamle» avgangshallen, nærmere bestemt på innsjekkingsområde 4-10.

De som reiser med Norwegian, British Airways, Finnair, Air Baltic og Brussels Airlines, må være ekstra oppmerksom på at man skal sjekke inn bagasjen i de nye innsjekkingsområdene, som er nummerert fra 1-3.

Domestic transfer gjelder for alle med håndbagasje, samt for de fleste med innsjekket bagasje. I prøveperioden frem mot åpningen i april 2017, er det enkelte flighter ordningen ikke gjelder for. Dette er spesifisert på Avinors hjemmeside.

Toppfoto: Æra Men i Avinor Oslo lufthavn. Foto fra Avinor Oslo lufthavn.