Scandics overtagelse av fem hoteller i Norge er godkjent

Konkurransemyndighetene har godkjent at Scandic overtar driften av fem norske hoteller. Scandic Hotels, Nordens største hotelloperatør, befester dermed sin posisjon i Norge, og overtar driften av ytterligere fem hoteller og 1136 rom, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

– Vi er svært fornøyde med konkurransemyndighetenes raske avklaring. Nå skal vi først gjennomføre transaksjonen, og så starter jobben med å integrere hotellene i løpet av andre kvartal 2017, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

Grand Hotel er et av hotellene Scandic overtar driften av. Det ærverdige hotellet, midt i Karl Johans gate, blir i løpet av 2017 et signaturhotell i Scandic-regi, men med sin egen, unike identitet.

– Den jobben som er gjort de to siste årene, med å heve kvaliteten på Grand Hotel, er vi meget fornøyde med, og vi ser frem til ytterligere å forsterke Grand Hotels sterke identitet, sier Steen-Mevold.

Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. i Scandic Hotels Norge (foto fra Scandic Hotels).
Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. i Scandic Hotels Norge (foto fra Scandic Hotels).

I tillegg til Grand Hotel, vil Scandic overta driften av Lillehammer Hotel, Meetingpoint Hafjell, Thon Hotel Fagernes og Thon Hotel Sørlandet. Eiendomsspar vil fortsatt være eier av Grand Hotel, og Pandox eier de øvrige hotellene som omfattes av avtalen.

– Med avtalen nå godkjent av Konkurransetilsynet, styrker vi vår posisjon på det norske markedet ytterligere, ved at vi overtar driften av fem hoteller. Grand Hotel vil bli et flott signaturhotell, og nyoppussede Lillehammer Hotel er at av de fineste hotellene utenfor Oslo, sier Steen-Mevold.

Toppfoto: Grand Hotel i Oslo. Fotograf: Bjørn Erik Pedersen/Wikimedia Commons