Trump-effekt på USA-bestillingene

Etter lang tids oppgang på bestillinger av reiser til USA, ser Ticket nå for første gang en Trump-effekt på nordmenns bestilling av USA-reiser. Etter innsettelsen 20. januar, har bestillinger av reiser til USA gått ned med 33 prosent. Det viser fersk statistikk fra Ticket Feriereiser. I stedet velger vi å bestille reiser til andre reisemål, som Spania, Thailand, Nederland og Dubai.

I Tickets Sifo-undersøkelse sist høst, sa 23 prosent at de ville ha mindre lyst til å reise dersom Donald Trump vant presidentvalget. Men det er først nå Trump-effekten vises på bestillingene. Mellom 20. januar og 16. februar minket bestillingene til USA fra Norden med elleve prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. I Norge minket de med hele 33 prosent.

– Til tross for høy dollarkurs, har reiser til USA økt i 2016, også etter at Trump vant valget i november. Men etter presidentinnsettelsen, ble lysten til å reise til USA dramatisk redusert, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Selv om reiser til USA viser en nedgang, selskapet en økning av bestillinger i samme periode, med avreiser frem til 31.12.17, på 17 prosent, sammenlignet med i fjor. Samtidig har snittprisene falt, som følge av hard konkurranse mellom flyselskapene, og tilbudet av reiser har økt.

– Det er for tidlig å se om de siste ukenes nedgang kommer til å holde seg eller bare er et forbigående fenomen. De lave flyprisene vil få mange til å ønske å reise til USA, til tross for at dollaren er dyr og nordmenns misnøye med president Trump, sier Wolff Andresen.

Foto: Manhattan, NYC. Foto fra Ticket.