Scandic vokser i Norge: I dag åpner Scandic Valdres og Scandic Sørlandet

Scandic Hotels vokser videre i Norge. I dag får hotellfamilien to nye medlemmer, med åpningen av de nyrenoverte hotellene Scandic Valdres og Scandic Sørlandet, forteller hotellkjeden i en pressemelding.

– Scandic har hatt en sterk utvikling i Norge de siste årene, og skal vokse videre. Vi er glade for å ønske de nye hotellene velkommen i Scandic-familien. Scandic Valdres vil gi våre gjester et enda bedre tilbud i området, med sin beliggenhet i hjertet av Valdres. Scandic Sørlandet vil styrke vår posisjon i Kristiansand, mot ferie- og fritidsmarkedet, så vel som mot konferansemarkedet, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge. Teksten fortsetter under bildet.

Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. i Scandic Hotels Norge (foto fra Scandic Hotels).
Svein Arild Steen-Mevold, adm. dir. i Scandic Hotels Norge (foto fra Scandic Hotels).

Valdres’ nye storstue

Scandic Valdres har gjennomgått en omfattende oppussing av fellesarealer, og står nå klart til å ta imot gjester fra fjern og nær. Hotelldirektør ved Scandic Valdres, Ole Volden-Sandersen, ønsker å bygge hotellets posisjon som et samlingspunkt for hele Valdres-regionen.

– Jeg ønsker å befeste hotellets rolle som et møtepunkt i Valdres, og bidra til å bygge Valdres som en viktig turistdestinasjon. Det at Nordens største hotellkjede nå etablerer seg i vår region, er jeg helt sikker på vil bidra positivt til å sette Valdres på kartet for enda flere, ikke minst også i våre naboland. Og selvfølgelig gleder jeg meg til å tilby gjestene den prisbelønte Scandic-frokosten, og et helt nytt lunsjkonsept, sier Volden-Sandersen.

Scandic Valdres har ti fleksible møterom, hvorav det største med en kapasitet på opp til 700 personer. Hotellet ligger midt i Fagernes, med utsikt over Strandefjorden, og har 139 rom. I løpet av 2017 starter oppussingen av hotellets baderom.

Satser på Sørlandet

Oppussingen av Scandic Sørlandet er i innspurten, og før påske vil både fellesarealer og alle hotellets 210 rom være nyoppussede, og klare til å ønske påsketurister og øvrige gjester velkommen. Målet er å bidra til å videreutvikle Kristiansand og omegn som turist- og møtedestinasjon. Scandic Sørlandet ligger strategisk plassert, kun 600 meter fra en av Norges største turistattraksjoner, Kristiansand Dyrepark. Det gjør at hotellet er attraktivt for så vel barnefamilier som konferansegjester. Scandic Sørlandet kan huse 550 konferansegjester i sin største sal, og hotellet tilbyr ni møterom og to konferansesuiter.

– Med Scandic-nettverket i ryggen, har vi alle muligheter til å bidra til vekst i turistnæringen i og rundt Kristiansand. Vi gleder osss til å samarbeide med søsterhotellet Scandic Kristiansand Bystranda, for å tiltrekke oss gjester fra inn- og utland, sier Ricardo Sousa, hotelldirektør ved Scandic Sørlandet.

Scandic vokser ytterligere

Både Scandic Valdres og Scandic Sørlandet har vært drevet av Pandox, som Thon-hoteller. I januar 2017 ble det kjent at Scandic hadde inngått en avtale med Pandox og Eiendomsspar, om å drifte åtte hoteller, fordelt på fem hoteller i Norge, to i Sverige og ett i Danmark. Pandox har frem til nå stått for driften av samtlige åtte hoteller, og eier syv av hotellene. Det åttende hotellet, Grand Hotel i Oslo, eies av Eiendomsspar.

Toppfoto: Scandic Valdres. Foto fra Scandic Hotels.