Clarion Collection Hotel satser på kompetanseutvikling: Alle hotelldirektører bytter plass

Hotelldirektører på Clarion Collection Hotel i Norge og Sverige skal i løpet av tre dager i april bytte arbeidsplasser og drive kjedens hoteller, på for dem helt nye steder. Prosjektet går under navnet GM Swap (General Manager Swap), og hensikten er å se hotellene med nye øyne og fra nye perspektiver, med forbedringene det eventuelt måtte medføre, skriver Clarion Hotel i en pressemelding.

– Vi ser dette som en bra mulighet til å utvikle oss i flere ledd. Personlig utvikling for våre hotelldirektører, som får med seg nye erfaringer til inspirasjon for alle ansatte. Det kommer til å bli lærerike dager, med mange ulike refleksjoner og erfaringer for alle på hotellene, sier John Kristian Stubban, kjededirektør Clarion Collection Hotel.

Før byttet, skal direktørene gi hverandre viktig input om drift og effektivisering. Samtlige vikarierende hotelldirektører vil bli tildelt tre spesifikke områder for sine nye hoteller å fokusere på. Det kan eksempelvis være effektivisering av virksomheten, hvordan belegget kan økes eller hvordan hotellet kan utvikles som møteplass for lokalbefolkning og bedrifter. De skal også identifisere de tre viktigste lærdommene, som de skal ta med seg og dele videre med sine ansatte, for tilbakemelding og implementering i egne virksomheter.

– Dette med bytte av virksomheter er en idé som lenge har vært hos oss, fortsetter Stubban.

– Vår ledergruppe var først ute med å drive Clarion Collection Hotel Borgen i Örebro i 24 timer. Det var et lærerikt og vellykket prosjekt, som vi nå lar våre hotelldirektører prøve ut. Om prosjektet går bra, er det mulig at vi gjør lignende bytter for andre posisjoner på hotellene. Å stadig forbedre seg og aldri være fornøyd, er grunnen til at vi gjør denne satsingen, sier han.

Prosjektet, GM Swap, med vikarierende hotelldirektører, som bytter hotellvirksomheter med hverandre, starter 19. april, og avsluttes den 21. Sånn ser byttene ut for Clarion Collection Hotel i Norge:

Clarion Collection Hotel Gabelshus (Oslo) -> Clarion Collection Hotel Grand Olav (Trondheim)
Clarion Collection Hotel Hammer (Lillehammer) -> Clarion Collection Hotel Amanda (Haugesund)
Clarion Collection Hotel Arcticus (Harstad) -> Clarion Collection Hotel Folketeatret (Oslo)
Clarion Collection Hotel Savoy (Oslo) -> Clarion Collection Hotel Astoria (Hamar)
Clarion Collection Hotel Aurora & With (Tromsø) -> Clarion Collection Hotel Bastion (Oslo)
Clarion Collection Hotel Atlantic (Sandefjord) -> Clarion Collection Hotel Grand Bodø (Bodø)
Clarion Collection Hotel Bryggeparken (Skien) -> Clarion Collection Hotel Havnekontoret (Bergen)
Clarion Collection Hotel Skagen Brygge (Stavanger) -> Clarion Collection Hotel Tollboden (Drammen)

Foto: Inngangen til Clarion Collection Hotel Folketeateret, i Operapassasjen, mellom Storgata og Youngstorget. Foto fra Clarion Collection.