Best Western Hotels & Resorts kjøper Sweden Hotels – danner Sveriges største hotellkjede

Best Western Hotels & Resorts har kjøpt Sweden Hotels. Motivet er å styrke kjedenes konkurransekraft, og skape forutsetninger for å ligge i forkant av utviklingen innen distribusjon, digitalisering, kunderelasjoner og innkjøp. Til sammen kommer kjedene til å tilby et nettverk med 135 hoteller i Sverige, og totalt 180 hoteller i Skandinavia, forteller Best Western i en pressemelding.

Best Western og Sweden Hotels (heretter BWHR) deler samme visjon og idé: At ved å samarbeide gjøre privateide og individuelle hoteller mer fremgangsrike, samt tilby et personlig og lokalt alternativ. Gjennom sammenslåingen får Sweden Hotels tilgang på BWHRs moderne digitale plattform, distribusjonssystem og lojalitetsprogram.

– Det føles veldig bra å bli en del av Best Western Hotels & Resorts, sier Jenny Bänsch Larsson, Styreleder for Sweden Hotels, og fortsetter:

– Gjennom sammenslåingen med BWHR kommer vi nå til å kunne hjelpe hotellene enda mer innen områder som distribusjon, markedsføring, innkjøp og salg.

– Oppkjøpet av Sweden Hotels er en strategisk viktig forretning, og en naturlig utvikling for oss, sier Johan Kukacka, CEO for Best Western Hotels & Resorts i Skandinavia. Som Sveriges største hotellkjede har vi enda bedre forutsetninger for å utvikle kjeden inn i fremtiden og levere enda bedre resultater for våre hoteller.

Foto: Johan Kukacka, CEO Best Western Hotels & Resorts, Skandinavia. Foto fra Best Western Hotels & Resorts.