Nordic Choice Hotels vant årets Fairtrade Challenge

Under årets Fairtrade Challenge fikk over 132.000 gjester og besøkende en kopp økologisk, Fairtrade-merket kaffe, noe som resulterte i nordisk seier til Nordic Choice Hotels, skriver kjeden i en pressemelding.

Fairtrade Challenge er en internasjonal markering. Konkurransen går ut på å servere så mange enheter som mulig med Fairtrade-merkede produkter, i en innsats for å øke bevisstheten rundt rettferdig handel.

– At Nordic Choice Hotels vinner Fairtrade-challenge i Norden, er helt fantastisk, fordi det gjenspeiler engasjementet som rører seg på våre 190 hoteller. Fairtrade-merkingen sikrer anstendige arbeidsforhold og handelsbetingelser for dem som dyrker kaffen vår, og derfor er det viktig for oss at vi konsekvent serverer økologisk og Fairtrade-merket kaffe til gjestene våre. Hver time serverer våre hoteller flere enn 3400 kopper kaffe. Det betyr at vi unngår å bruke sprøytemidler tilsvarende 220.000 flasker Roundup i året. Gjennom denne markeringen håper vi at flere aktører forstår viktigheten av nettopp å velge økologisk og Fairtrade-merket kaffe, sier Cathrine Dehli, Director of Sustainability i Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels deltok for fjerde året på rad. Alle de 190 hotellene som inngår i Nordic Choice Hotels, deltok, og gjester og besøkende som kom innom et av selskapets hoteller, fikk servert en rykende fersk kopp med økologisk, Fairtrade-merket kaffe.

– Nordic Choice Hotels jobber løpende med å sikre gode arbeidsvilkår hos alle våre leverandører, og Fairtrade-merkingen gjør det arbeidet lettere. I tillegg vet vi at gjestene våre setter pris på kaffe de kan drikke med god samvittighet, og at vi, som et av Nordens største hotellselskaper, tar ansvar utenfor hotelltrappa. Engasjementet ute på hotellene er enormt, og derfor er det ekstra hyggelig å se at vi stikker av med den nordiske seieren, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Foto: En Quality Hotel-ansatt markerer Fairtrade-satsingen. Foto fra Nordic Choice Hotels.