Ny direkterute mellom Zürich og Bergen åpnet

På lørdag åpnet en ny direkterute mellom Zürich og Bergen lufthavn Flesland. Åpningen ble markert med vannbro over flyet, kake og snorklipping. Den Sveitsiske ambassadøren til Norge og Island, Alain-Denis Henchoz, var til stede, sammen med representanter fra lokalt nærings- og reiseliv, heter det i en pressemelding fra Avinor Bergen lufthavn Flesland.

Leo Tonidandel, salgsdirektør i Lufthansa-gruppen, fortalte at SWISS er glade for å etablere seg i Bergen. Han sa også at han var spesielt glad for å kunne operere ruten med det nye Bombardier CS100-flyet, og kan tilby komforten dette flyet gir.

– Vi anser Bergen for å ha et aktivt nærings- og reiseliv, og ser frem til å operere og utvikle denne nye ruten. Dette håper vi også vestlendingene vil sette pris på, sa han.

Aslak Sverdrup, lufthavndirektør på Bergen lufthavn Flesland, ønsket SWISS velkommen med disse ordene:

– Vi har virkelig sett frem til å ønske Lufthansa-gruppen velkommen tilbake til Flesland. Vestlendinger er som kjent svært reiseglade folk, og vi har tro på at Zürich vil være et populært reisemål i sommer. Den nye ruten til Zürich vil nok også tiltrekke sveitsere som ønsker å fly direkte til de populære fjordene på Vestlandet.

For forretningstrafikken kan denne ruten også bli et relevant alternativ. På kort tid kommer man seg til Zürich, som er et viktig finanssenter i Europa. Man kan også bruke Zürich som et utgangspunkt for å reise videre til store deler av verden, for eksempel Singapore, Hong Kong, Johannesburg eller São Paulo.

Miljøytelse og komfort

SWISS er det første flyselskapet som tar i bruk Bombardier CS100. Flytypen er blitt omtalt for både sin gode komfort og miljøytelse.

Kabinen har en såkalt 2-3-setekonfigurasjon, og til sammen 125 seter. Dette gir både mer benplass og en opplevelse av romslighet om bord i flyet. De store vinduene slipper godt med lys inn i kabinen. I tillegg setter C-serien nye standarder, hva gjelder motorteknologi, aerodynamikk og byggematerialer; noe som blant annet gir 20 prosent lavere utslipp, og gir langt mindre støy enn tilsvarende flytyper.

Informasjon om ruten

Ruten er ny sommeren 2017, og drives av Swiss International Air Lines. SWISS, som er en del av Lufthansa-gruppen, og medlem av Star Alliance, flyr nå hver lørdag mellom Bergen og Zürich. Fra 5. juni vil de utvide, til i tillegg å fly direkte til Zurich onsdager.

Avgang Bergen: 19.35
Ankomst Zürich: 22.00
Reisetid: 2t 25m

Swiss International Air Lines (SWISS) betjener mer enn 100 reisemål i 43 land, fra Zürich og Genève.

Foto: SWISS’ Bombardier CS100 på Flesland i Bergen. Foto fra Avinor Bergen lufthavn Flesland.