Eksklusiv kunstinstallasjon stilles ut på «Rom 810» på Clarion Hotel The Hub

Fotograf og kunstner Stephen Butkus, i samarbeid med kunstner og kurator Nicolai Schaanning Larsen, har, gjennom høsten skapt 810 unike portretter. Resultatet har blitt en av tidenes største portrett-utstillinger, som viser mennesker i relasjon til hovedstaden. Ufiltrert, uretusjert og usensurert. Rått og ekte, slik Oslo er, skriver Clarion Hotel i en pressemelding.

Kunstinstallasjonen vises på «Rom 810» på Clarion Hotel The Hub, førstkommende lørdag, 21. oktober, fra klokken 12 til 16, og er kun åpen én dag.

Ønsket er å skape en unik opplevelse, og samtidig vise Oslos ansikter slik vi aldri har sett dem før. Kanskje finner du deg selv? En du kjenner? Eller en du bare har møtt på gata, sier Stephen Butkus.

Kunstinstallasjonen bruker hele rom 810 som kontaktflate. Alt fra vegger og tak, krik og krok, ledninger og tannbørste, er teppebelagt med hele 12.960 fotografier.

– 810 er et krevende og omfangsrikt prosjekt, med totalt 12.960 fotografier, men har vært gjennomsyret av en genuin positivitet og lekenhet, sier Nicolai Schaanning Larsen.

– Det har vært veldig inspirerende å se hvordan Stephen og Nicolai tolket vår visjon om Clarion Hotel The Hub. Det er akkurat slike møtepunkter vi ønsker å skape, når hotellet står ferdig. Prosjekt 810 har gitt oss muligheten til å involvere Oslos borgere tidlig i prosessen, og invitere dem inn til en unik kunstopplevelse, på innsiden av byggeplassen, sier André Schreiner, hotelldirektør på Clarion Hotel The Hub.

Rom 810 er i dag midt på anleggsplassen til et av Oslos største byggeprosjekter. Publikum vil bli loset trygt opp i 11. etasje. Åpent kun én dag, og for et begrenset antall.

Stephen Butkus (1983) har jobbet som fotograf innen mote, kunst og portrett i 16 år. Han startet ved å dokumentere subkulturer og natteliv i noen av verdens største byer, og har opp gjennom tiden opparbeidet renommé som en av Skandinavias mest progressive og spennende fotografer. Prosjekt 810 er hans mest omfattende kunstverk, så langt.

Nicolai Schaanning Larsen (1976) er kurator, kunstner, designer, konseptutvikler, entreprenør, og er blant annet grunnleggeren av YME Universe og The Nordic Archives. Med 20 års erfaring, er han en premissleverandør i grenselandet mellom design, kunst, mote, interiør og arkitektur. Han tok sin utdannelse på Central Saint Martins i London, og har mottatt internasjonal anerkjennelse og flere priser for sine banebrytende prosjekter.

Clarion Hotel The Hub

Åpner 1. mars 2019, og blir et av Skandinavias største hoteller (tidligere Clarion Royal Christiania).

Med sine 810 hotellrom, blir dette et møtepunkt mellom mennesker, kunst, design, musikk og lokale smaker.

Foto: 810: Utstilling av Stephen Butkus og Nicolai Schaanning Larsen. 810 mennesker. 810 portretter. Rom 810. Et rått, intimt og omfangsrikt kunstprosjekt, om Oslo og om mennesker. Foto gta Clarion Hotel.