Visit Lyngenfjord er det nyeste Miljøfyrtårnet i Nord-Troms

Under kommunestyremøtet i Storfjord onsdag 25.oktober, ble Visit Lyngenfjord tildelt plaketten som beviser at de har oppfylt kriteriene for den nasjonale Miljøfyrtårn-sertifiseringen, skriver destinasjonsselskapet i en pressemelding.

– Visit Lyngenfjord viser vei for hvordan man skal utvikle seg til å bli en bærekraftig bedrift, sier ordfører Knut Jentoft som stod for overrekkelsen.

At selskapet skulle bli et Miljøfyrtårn, var en beslutning som ble gjort i forbindelse med at Lyngenfjord skal sertifiseres som et «Bærekraftig Reisemål».

– For oss er det en viktig del av arbeidshverdagen å fokusere på miljøet, og vi arbeider kontinuerlig med å forbedre gjennomføringen av avfallshåndtering, HMS og energibruk, sier prosjektleder Marie Kr. Angelsen.

Miljøfyrtårn-ordningen krever at man har oppfylt bransjevilkårene og gjennomført en miljøkartlegging av bedriften.

Vil sikre fremtiden

Reiselivssjef i Visit Lyngenfjord, Georg Sichelschmidt, understreker at miljøhensyn er viktig for det fremtidige reiselivet.

– Vår målsetting er å planlegge og tilrettelegge for at reiselivet ved Lyngenfjorden skal bli mer miljøvennlig og bærekraftig i fremtiden, og å bli et Miljøfyrtårn er en naturlig del av denne prosessen. Vi, som destinasjonsselskap, sertifiserer oss ikke bare av miljøhensyn, men det er en investering for det fremtidige reiselivet i Lyngenfjord-regionen, avslutter han.

Foto: Ordføreren i Storfjord, Knut Jentoft, overrakte Miljøfyrtårn-plaketten til prosjektleder i Visit Lyngenfjord, Marie Kr. Angelsen. Foto fra Visit Lyngenfjord.