Widerøe inngår samarbeid med Norwegian på norske kortbaneruter

Flyselskapene Widerøe og Norwegian har undertegnet avtale om et samarbeid om Widerøes kortbaneruter og Norwegians innlandsruter. Fra mars 2018 vil det være mulig å bestille kombinasjonsreiser med de to selskapene, heter det i en pressemelding fra Widerøe.

Widerøe gjør flere ting for å sikre at kunder på små steder skal ha et godt tilbud. De fortsetter det gode samarbeidet med SAS, oppretter nye direkteruter, og inngår samarbeidsavtale med Norwegian på kortbanenettet.

Avtalen vil gi selskapets kunder større valgmulighet hva gjelder reiserute, tidtabell og pris. Gjennomgående billetter vil gi kunden langt kortere reisetid. Minimumtid mellom avganger reduseres fra to timer til 30 minutter på alle lufthavner unntatt Oslo Gardemoen, der det blir 45 minutter. Bagasje vil kunne sjekkes inn helt frem til bestemmelsesstedet i Norge, og passasjerer vil bli ivaretatt, skulle det oppstå kanselleringer eller forsinkelser underveis.

– Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i Distrikts-Norge. Vi beholder vårt gode samarbeid med SAS, og kunden får flere reisealternativer å velge mellom. I sum vil dette gi et bedre tilbud, så dette blir bra for Widerøes kunder, sier Christian Skaug, direktør for Network & Pricing i Widerøe.

Avtalen med Norwegian er inngått i tråd med de bestemmelsene som ligger i anbudsavtalen mellom Widerøe og Samferdselsdepartementet.

Følgende ruter er inkludert i avtalen:

Oslo – Røros

Alle ruter mellom Florø, Førde, Sogndal, Sandane og Ørsta/Volda til Oslo og Bergen

Trondheim til Helgeland (MQN, MJF, BNN, SSJ)

Trondheim og Oslo til Rørvik og Namsos

Alle ruter i Nordland, Troms og Finnmark, med følgende unntak:
Bodø – Bardufoss

Direkteruter fra Oslo til Helgeland (MQN, MJF, BNN, SSJ) og Lofoten/Vesterålen (SVJ, LKN, SKN)

Direkteruter fra Bergen til Bodø og Tromsø

Sandefjord/Kristiansand/Trondheim til Evenes

Gjennomgående billetter kan foreløpig kun bestilles på wideroe.no, på et Widerøe billettkontor, eller hos et reisebyrå. Billetter vil etter planen være i salg fra første halvdel av mars 2018.

Foto: Haleroret på en Widerøe-maskin. Foto fra Widerøes flyveselskap.