Norwegian og den spanske pilotforeningen SEPLA inngår tariffavtale

Norwegian og den spanske pilotforeningen SEPLA signerte torsdag en toårig tariffavtale. Avtalen omfatter pilotene ved Norwegians åtte baser i Spania. Tidligere denne uken signerte Norwegian og selskapets piloter og kabinpersonale basert i Italia en ny tariffavtale, forteller flyselskapet i en pressemelding.

– Denne tariffavtalen er viktig for Norwegian, fordi den danner grunnlaget for et godt og konstruktivt forhold mellom medarbeidere og ledelsen, noe som er avgjørende for konsernets videre internasjonale vekst, sier HR-direktør i Norwegian, Helga Bollmann Leknes.

– Vi er veldig godt fornøyd med at Norwegian anerkjenner pilotene som en verdifull og unik ressurs. Avtalen er en viktig milepæl, og bidrar til at vi kan videreutvikle samarbeidet om vårt felles mål, sier Martin Stork, leder for SEPLA Norwegian.

– Denne avtalen er viktig for å sikre forutsigbarhet og stabilitet i en tid med tøff konkurranse i luftarten. Avtalen sikrer gode lønns- og arbeidsbetingelser for våre spanske piloter, og vil samtidig gi dem spennende karrieremuligheter fremover, sier direktør Bjørn Erik Barman-Jenssen i Norwegian Air Resources.

Avtalen skal nå ut på uravstemning blant SEPLAs Norwegian-piloter.

Norwegian har også en tariffavtale med kabinpersonalet i Spania. Tidligere denne uken signerte Norwegian en treårig tariffavtale med piloter og kabinpersonale i Italia. Avtalen omfatter langdistansevirksomheten. Piloter og kabinpersonale som flyr ruter i Europa har allerede en tariffavtale.

Norwegian har baser i Alicante, Barcelona Gran Canaria, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca og Tenerife. Selskapet sysselsetter 2190 medarbeidere i Spania.

Foto: Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos, Norwegians HR-Direktør Helga Bollmann Leknes, Uffe Jesper Faerch Jensen (SEPLA), Martin Stork (SEPLA), Adam Mark Smith (SEPLA) og Bjørn Erik Barman-Jenssen, direktør i Norwegian Air Resources. Foto fra Norwegian.