Én av fem på vinterferie

Én av fem nordmenn planlegger å ta vinterferie i år. Av disse reiser 42 prosent til utlandet, mens 35 prosent velger å tilbringe ferien på hytte i Norge. – Samvær med familie og venner er formålet med vinterferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Line Endresen Normann, direktør Virke Reise Norge, i en pressemelding.

Totalt er det 22 prosent av oss som skal ta vinterferie. Ferie i utlandet er aller mest populært blant vestlendingene, nordlendingene, og oslofolk. Og det er Spania som er utenlandsfavoritt, og det landet flest reiser til nå i vinterkulden.

Av dem som planlegger å feriere på privat hytte i Norge, er østlendingene og sørlendingene best representert. 19 prosent av befolkningen skal også være hjemme i vinterferien, en liten økning fra i fjor, da tallet var 17 prosent.

Uansett feriedestinasjon, er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter og dyrke egne interesser, scorer også høyt på formål med denne ferien.

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.

Foto: Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge og Kultur. Foto fra Virke.