Norwegian med elleve prosent passasjervekst i februar

Related Post

Norwegians trafikktall for februar viser at over 2,3 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, en økning på elleve prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Veksten er størst på selskapets flyvninger mellom Europa og USA, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Totalt 2.330.006 passasjerer valgte å fly med Norwegian i februar, 239.663 flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 32 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) økte med 35 prosent. Fyllingsgraden var på 84,3 prosent, ned to prosentpoeng

– Vi er fornøyd med at trafikkveksten fortsetter i februar, og at flere fritids- og forretningsreisende velger å reise med oss, i en måned som tradisjonelt er preget av lavere etterspørsel. Den globale ekspansjonen fortsetter, og det er flyvningene mellom Europa og USA som bidrar sterkest til veksten, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 98,9 prosent av de planlagte flyvningene i februar, og punktligheten var på 74,7 prosent. Punktligheten ble påvirket av værforholdene ved flere store flyplasser i Europa.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter i 2018. I februar mottok selskapet det siste flyet av typen Boeing 737-800, og én Boeing 787-9 Dreamliner. Totalt får Norwegian levert elleve Boeing 787-9 Dreamlinere, tolv Boeing 737 MAX 8, og to Boeing 737-800 i år. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Foto: Ut på eventyr. Foto fra Norwegian.

Posted in Ukategorisert