Nordic Choice Hotels skaper fremtidens hotell i samarbeid med KTH

Nordic Choice Hotels har inngått et samarbeid med KTH Live-In-Lab, og oppretter egne testrom på hotell som skal brukes til utvikling og forskning. Formålet er å kunne bygge mer bærekraftige og kostnadseffektive hoteller i fremtiden, skriver kjeden i en pressemelding.

Det er Nordic Choice Hotels’ innovasjonsspydspiss, Hobo Hotel i Stockholm, som står for testrommene, og gjestene deres skal i tiden fremover bidra til å utvikle morgendagens hoteller. Med stadig nye gjester, er hoteller perfekte miljøer for studier som krever gjentatte, tilpassede forsøk med ulike brukere. Alle gjester får mulighet til å velge om de vil være med på undersøkelsen eller ei.

– Det er utrolig viktig at vi ikke hviler på laurbærene, men fortsetter å utvikle oss, for å skape fremtidens hotellopphold. Vi vil blant annet gjøre det enkelt for gjestene våre å bidra til et bærekraftig opphold, uten at det går på bekostning av komforten. Med direkte tilgang til forskningsresultater fra egne hoteller, har vi mye større mulighet til å avdekke løsninger, og implementere dem på raskere våre hoteller, sier Christian Lunden, innovasjonssjef i Nordic Choice Hotels.

Prosjektet ser på levemønster og hvordan gjestene opplever ulike miljøer. Undersøkelsen måler også bruk av elektrisitet, vann, ventilasjonsflyt, lys, CO2, fuktighet og bevegelser. Det er også tenkt at rommene skal kunne endres, for å se på hvordan hver eneste kvadratmeter kan utnyttes mest mulig effektivt, basert på gjestens formål med oppholdet. Gjestene selv kommer ikke til å merke noe til studien, man ser på muligheter for å kunne visualisere undersøkelsene via skjerm eller app.

– Hobo har ikke ett fastlåst konsept, men vi utvikler oss stadig, i samhandling med tiden og menneskene som kommer innom. Gjestene våre stiller høye krav til fornyelse, innovasjon og kreative løsninger, og skal oppleve oss som fornyet hver gang de besøker oss på Brunkebergstorg. Fra vår side krever det fleksibilitet og muligheten til å teste ut nye ting raskt, og derfor er det en selvfølge å være med på dette forskningsprosjektet. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Mattias Stengl, hotelldirektør på Hobo Hotel.

Nordic Choice Hotels er ett av fem selskaper som samarbeider med KTH i studien. De øvrige er Akademiska Hus, Einar Mattsson, Schneider Electric og Vinnova.

Foto: Hobo Hotel i Stockholm er Nordic Choice Hotels’ innovasjonsjons-spydspiss. Foto fra Nordic Choice Hotels.