Norwegian med god passasjervekst i mars

Norwegians trafikktall for mars viser at vel 2,8 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, en økning på 15 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Tallene denne måneden påvirkes positivt av påsketrafikken, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Totalt 2.816.164 passasjerer reiste med Norwegian i mars, 362.613 flere enn i samme måned i 2017. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 48 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 44 prosent. Fyllingsgraden var på 86,7 prosent, opp 2,6 prosentpoeng.

I år kom «påskeeffekten» i mars måned, som betyr at tallene viser en prosentvis høyere vekst, sammenlignet med i fjor, da påsken var i april. Apriltallene vil dermed vise en motsatt effekt.

– Selv om påsken påvirker tallene særskilt denne måneden, har vi en klar passasjervekst. Den internasjonale veksten fortsetter, samtidig som stadig flere flyr med oss, også i Skandinavia. Lave priser og et stort og variert rutenett tiltrekker flere passasjerer, enten de reiser i jobb eller på fritiden, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 98,4 prosent av de planlagte flyvningene i mars. Punktligheten var på 72,3 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter i 2018. Selskapet fikk levert tre fabrikknye Boeing 787-9 Dreamlinere denne måneden. Totalt får Norwegian levert elleve Boeing 787-9 Dreamlinere, tolv Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800 i år. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Foto: Besetningsmedlem i en Norwegian-kabin. Foto fra Norwegian.