Widerøes verdensnyhet landet på Bergen lufthavn for første gang

Som første flyselskap i verden tar Widerøe ta i bruk jetflyet Embraer E190-E2. Flytypen beskrives som neste generasjons miljøvennlige fly.

Da flyet landet i Bergen for første gang, var både Widerøe-ansatte, inviterte gjester og pressefolk ombord. På Bergen lufthavn Flesland sto også en stor velkomstkomité klar, for å ta det brasilianske jetflyet i øyesyn. I strålende solskinn ble flyet behørig døpt, i en såkalt vannbro laget av to brannbiler, skriver lufthavnen i en pressemelding.

Widerøe har bestilt tre Embraer E-190-E2. I tillegg er det inngått en opsjonsavtale om ytterligere tolv fly. Stein Nilsen, administrerende direktør i Widerøe, beskriver satsingen som en ny epoke for flyselskapet.

Widerøe blir det første flyselskapet i verden som tar i bruk flyene på kommersielle flyvninger. Embraer skal gå i rute mellom Bergen-Tromsø og Bergen-Bodø, og har rutestart 24. april.

Foto: Widerøes Embraer E190-E2 landet for aller første gang på Bergen lufthavn Flesland 12. april 2018. Foto fra Avinor Bergen Lufthavn Flesland.