Ålesund skal selge Norge som turistdestinasjon

I april neste år skal Ålesund og Sunnmøre ønske hundrevis av utenlandske turoperatører velkommen som arrangør av Norwegian Travel Workshop 2019.

– Regionen huser noen av de mest spektakulære naturattraksjonene Norge har å by på, og har inkludert disse i programmet på en god måte, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør Innovasjon Norge, i en pressemelding.

Ålesund og Sunnmøre er tildelt Norwegian Travel Workshop (NTW), den største reiselivs-begivenheten i Norge. Dette ble offentliggjort under avslutningen av årets NTW i Stavanger på onsdag.

– Dette gir oss en enestående mulighet til å vise frem regionen vår til eksisterende og nye kontakter, og få befestet vår posisjon som The Adventure Capital of the Fjords, sier reiselivssjef Tom Anker Skrede i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre, og fortsetter:

– De besøkende får oppleve ikoner som Geirangerfjorden, Sunnmørsalpane, Trollstigen, og jugendstilbyen Ålesund. Vi gleder oss stort til å få vise frem vår vakre del av landet.

Neste års arrangement går av stabelen 1. – 5. april. I løpet av dagene møtes over 350 internasjonale kjøpere og like mange norske reiselivstilbydere, for nettverksbygging og ikke minst kjøp og salg av norske produkter og destinasjoner.

– Ålesund og Sunnmøre viste til et imponerende program, med fokus på ulike naturbaserte aktiviteter, både før, under og etter NTW. I tillegg har Ålesund helt fantastisk arktitektur, så her har de besøkende mye å glede seg til, sier Holm.

Hun trekker også frem destinasjonens satsing på helårsturisme, blant annet gjennom fokus på vinterturisme, både med og uten ski, lett tilgjengelige rundturer, med offentlig transport i fjordlandskapet, i kombinasjon med lokale mat- og kulturtradisjoner.

– Sommerstid er det alt full trøkk, så det vil være gunstig for oss å øke besøket i andre deler av året. Reiselivet er en bransje i kraftig vekst, så det er ekstra viktig at gjesten får oppleve hele regionen gjennom hele året, sier Anker Skrede.

Fakta om NTW:

Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass, og arrangeres årlig av Innovasjon Norge i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet.

NTW 2019 foregår 1. – 5. april 2019.

NTW er en lukket workshop basert med rundt 8000 forhåndsbookede avtaler mellom utenlandske turoperatører og norske selgere.

Arrangementet i 2019 er nummer 47 i rekken.

Ålseund arrangerte NTW i 2004.

Destinasjon Ålesund & Sunnmøre søkte om arrangementet i 2015.

Foto: Union Øye. Fotograf: Håvard Myklebust/Fjellfotografen/FjordNorway.