Scandic spanderer hotellfrokost på strandryddere

Lørdag 5. mai går den offisielle Strandryddedagen av stabelen, en nasjonal miljødugnad, i regi av Hold Norge Rent. Scandic tilbyr Norges beste hotellfrokost gratis til store og små strandryddere i hele landet. Målet er å gi strandrydderne en kickstart på dagen og bidra til å samle inn ekstra mye søppel.

– Strandryddedagen er et fantastisk initiativ, som endrer holdninger og reduserer forsøpling av naturen. I fjor deltok hele 48.000 nordmenn på ryddeaksjonen. Vi vil bidra til nok et knallår, og ønsker velkommen til en energirik start på dagen hos oss, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold (under), i en pressemelding.

Svein Arild Sten-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge. Foto fra Scandic Hotels.
Svein Arild Sten-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge. Foto fra Scandic Hotels.

Vil gjøre det lett for gjestene å være miljøvennlige

Allerede i 1993 begynte Scandic å jobbe målrettet med miljøtiltak. Mer enn 180 Scandic-hoteller i hele Norden har det offisielle nordiske miljømerket Svanen, verdens strengeste miljøkrav for hoteller. Kjeden benytter ikke éngangs-forpakninger på hotellene, og med dette bevisste miljøvalget sparer hotellkjeden hele 50 millioner éngangs-forpakninger – hvert eneste år! Såpe og sjampo på rommene kommer fra dispensere, og hotellkjeden serverer eget vann, tappet og filtrert lokalt, i stedet for importert vann på plastflasker. Mer enn fire millioner færre plastflasker fraktes nå til hotellene, som en konsekvens av dette. Scandic er dessuten opptatt av miljøtiltak som gjennomføres i samarbeid med gjestene. Det kan bety alt fra mindre tallerkenstørrelser i buffeen, til kildesortering på rommene.

– Vi i Scandic er opptatt av å ta vare på miljøet, og ikke minst gjøre det enkelt for gjestene å være miljøvennlige. Sammen med gjestene reduserte vi matsvinnet på hotellene med 85 tonn i 2017, en nedgang på over ni prosent fra året før. Nå vil vi legge til rette for at enda flere er med og rydder søppel på Strandryddedagen. Vi serverer derfor gratis frokost, og deler ut avfallssekker. Jobber vi sammen, får vi til mye mer, sier Steen-Mevold.

Også Hold Norge Rent er opptatt av tiltak som motiverer mannen i gata til å gjøre en innsats.

– Strandryddefrokosten til Scandic er et flott initiativ og et fantastisk tilbud til Norges frivillige ryddere, og Hold Norge Rent håper dette vil motivere enda flere frivillige til å bli med ut og rydde på Strandryddedagen, lørdag 5. mai, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen.

Stort engasjement

Dette er ikke første gangen Scandic-hoteller engasjerer seg i Strandryddedagen. I 2017 «adopterte» de ansatte på Scandic Fornebu strender i sitt nærområde, og funnene her sjokkerte hotelldirektør Toril Flåskjer (under).

Scandic Fornebus direktør Toril Flåskjer på elsykkel. Foto fra Scandic Fornebu.
Scandic Fornebus direktør Toril Flåskjer på elsykkel. Foto fra Scandic Fornebu.

– I fjor plukket vi hele 86 kilo søppel på bare noen få timer. Mange av våre medarbeidere stiller opp i år også, og med gratis frokost til strandryddere, håper vi også mange andre finner veien til Scandic Fornebu for en givende dag, der man kan gjøre en liten innsats for å bekjempe et lokalt og globalt miljøproblem.

Engasjementet mot forsøpling av naturen øker stadig i hele landet. Ifølge Hold Norge Rent er det allerede registrert 25.000 flere frivillige så langt i 2018, enn i hele 2017. Scandic håper deres tiltak, med gratis frokost på Strandryddedagen, vil inspirere enda flere til å bli med. 25 hoteller deltar, fra Kristiansand i sør til Alta og Vadsø i nord. Påmelding til de respektive arrangementene skjer på scandichotels.no/strandryddedagen

Disse hotellene tilbyr gratis frokost til strandryddere lørdag 5. mai

Scandic Vadsø
Scandic Alta
Scandic Ishavshotel, Tromsø
Scandic Narvik
Scandic Havet, Bodø
Scandic Svolvær
Scandic Leknes
Scandic Rock City, Namsos
Scandic Lerkendal, Trondheim
Scandic Kristiansund
Scandic Seilet, Molde
Scandic Ålesund
Scandic Neptun, Bergen
Scandic Flesland Airport (gratis lunsj 4. mai)
Scandic Maritim, Haugesund
Scandic Haugesund
Scandic Stavanger Airport
Scandic Kristiansand Bystranda
Scandic Park Sandefjord
Scandic Havna Tjøme
Scandic City Fredrikstad
Scandic Ambassadeur Drammen
Scandic Fornebu
Scandic Lillestrøm
Scandic Hamar

Toppfoto: Fra frokostbufeen på Scandic Park Sandefjord. Foto fra Scandic Hotels.