Fredrik Ekelund ny sjef for Quality Hotel i Norden

Fredrik Ekelund (38) blir ny Senior Vice President for Quality Hotel i Norden. Rekrutteringen er en viktig del av kjedens forberedelse til kraftig vekst på det nordiske markedet. Ekelund kommer sist fra rollen som Chief Operating Officer i butikkjeden Nille.

De siste årene har Quality Hotel begynt på et omfattende arbeid, som skal ruste selskapet for nye markeder, utvikle gjesteopplevelsene på hoteller, og bygge en av bransjens beste bedriftskulturer. Nå går arbeidet over i en ny fase, og for tilføre ekstra kraft, har hotellkjeden rekruttert Fredrik Ekelund som høyeste sjef for den nordiske virksomheten, heter det i en pressemelding.

– Quality Hotel er på en spennende reise, der man jobber med å ta seg fra kvalitetssikre serviceleveranser, til å skape overraskende, nye, spennende gjesteopplevelser. Dette er en reise som krever en ytterst ansvarlig leder, med glød og stor gjennomføringskraft, og som ser kommersielle muligheter i det meste. Med et utgangspunktet har vi lett etter en person som forstår hvordan man bygger et stort dream team av Quality Hotels drøyt 5000 medarbeidere, og dermed gjøre ambisjoner til virkelighet. Fredrik er en person med alle egenskapene vi søker, og som jeg er sikker på kommer til å levere fra dag én, sier Katalin Paldeak, Chief Operating Officer Nordic Choice Hotels.

Fredrik Ekelund er utdannet sivilingeniør i elektronikkdesign ved Linköpings Tekniska Högskola, og jobber i dag som COO for Nille. I nåværende stilling har han også kommersielt ansvar for konseptutvikling og markedsføring av butikkjeden. I Nille har Ekelund jobbet med å omprofilere kjeden, utvikle et tydeligere butikkonsept, samt skape merverdi for kundene. Disse erfaringene vil bli sentrale i Quality Hotels fortsatte utviklingsarbeid.

– Jeg brenner for å bygge sterke team. Team som ikke bare leverer opplevelser som gjør at gjestene kommer tilbake, men også som gjør at medarbeiderne elsker å gå på jobb. Quality Hotel er inne i et utrolig spennende arbeid, som jeg vil være en del av. Jeg elsker å tenke stort, sette høye mål, og jobbe med teamet for å levere, sier Eklund.

Ekelunds tidligere arbeid, i blant annet Deloitte, Orkla og, ikke minst, Nille, har gjennom årene innebåret mange reiser og mange hotellnetter. Disse erfaringene tar han nå med seg inn i det nye oppdraget.

– Min ambisjon er at vi skal kombinere et stort hjerte med å våge å ta mer plass, utfordre og overraske. Det sies at hotellbransjen er veldig konservativ. De kommende årene skal vi i Quality Hotel bevise at det ikke stemmer, avslutter han.

Fredrik Ekelund er født og oppvokst i Halmstad, men har bodd i Oslo med sin familie i en årrekke. Han tiltrer sin nye stilling 31. oktober.

Foto: Fredrik Eklund, påtroppende Senior Vice President i Quality Hotel. Foto fra Nordic Choice Hotels.