Nye investeringer i Sommer-Trysil

Det er akkurat ett år siden klatreparken Høyt & Lavt åpnet i Trysil. Allerede nå investerer Trysilguidene nok én million i parken, for å kunne svare på den høye etterspørselen etter luftige opplevelser.

Trysil er i vinden som aldri før. Satsingen på stisykling har ført til en enorm vekst i antall sommergjester til Trysil, og det har gitt ringvirkninger til hele stedet. Særlig aktivitetsbedrifter merker at det er enda flere aktive familier i Trysil, skriver Destinasjon Trysil i en pressemelding.

– Vi åpnet klatreparken Høyt & Lavt Trysil i juni i fjor. Vi visste at det var en populær aktivitet for familier, men at det skulle ta så av, var veldig overraskende, forteller daglig leder i Trysilguidene, Eva Ruder Thorén.

– Vi hadde en målsetting om 8000 besøkende det første året. Og så landet vi på 12.000.

Klatrer videre

Det kan se ut som at stisykling og klatrepark er en god kombinasjon. Nå investerer Trysilguidene godt over én million kroner for å utvide parken.

– Vi bygger en ny blå løype, som vi åpner i midten av denne måneden. Den starter med en 140 meter lang zip-line, som vil gå over sykkelstiene i Gullia. Dette gjør klatreparken og dens løyper helt unike, med sykling og klatring i skjønn forening, sier Ruder Thorén.

Skaper flere arbeidsplasser

Kapasiteten til parken skal også øke ved å investere i 50 nye klatreseler, i tillegg til to nye opplæringsløyper. De tre største ukene i juli måned kommer klatreparken til å forlenge åpningstidene, og også være åpen om kvelden.

– Økt kapasitet og stor etterspørsel betyr også at vi trenger flere personer på jobb i klatreparken. Derfor øker vi bemanningen med fem nye klatreguider i parken i sommer, forteller Ruder Thorèn.

– Klatreparken har gitt oss flere ben å stå på gjennom sommeren, noe som også har gitt oss muligheten for flere helårsansatte.

Fakta

Trysilguidene ble startet opp i 1992, og i dag er de Norges største skiskole.

Skistar eier 35 prosent av bedriften, de resterende 65 eies av private aksjonærer.

23 helårsansatte.

Hovedvirksomhet er skiskole, elveaktiviteter, sykkelkurs- og guiding og klatrepark.

På vinteren har det vært opptil 137 sesongansatte guider.

Vinteren 17/18 hadde de 25.500 elever i skiskolen.

Sommeren 2017 hadde de over 15.000 gjester, fordelt på klatrepark, elveaktiviteter, sykkelkurs/-guiding og teambuilding-aktiviteter.

Foto: Zip-lines er noe av det mest populære i klatreparken. Nå kommer det en ny zip-line som hittil er parkens lengste, på 140 meter. Fotograf: Jakob Gjerluff Ager.