Norwegian og den finske pilotforeningen inngår treårig tariffavtale

Norwegians finske datterselskap og den finske pilotforeningen (NPU FI) har signert ny tariffavtale. Avtalen er gyldig i tre år, og bidrar til å styrke Norwegian i Norden ytterligere.

– Den nye tariffavtalen gir Norwegian stabilitet og forutsigbarhet, noe som er viktig for vår fremtidige vekst og konkurranseevne. Avtalen gir også pilotene i Finland enda bedre arbeidsbetingelser og karriereutsikter i selskapet. Vi vil takke den finske pilotforeningen for en positiv og konstruktiv forhandlingsprosess, og ser frem til et fortsatt godt samarbeid med de finske pilotene, sier HR-direktør Helga Bollmann Leknes i en pressemelding.

Den nye tariffavtalen er mellom Norwegians finske datterselskap, Norwegian Air Resources Finland, og Norwegian Pilot Union Finland.

– Vi er godt fornøyd med å ha gjennomført konstruktive forhandlinger med Norwegian. Den nye avtalen gir pilotene konkurransedyktige arbeidsbetingelser, og vi ser frem til et godt samarbeid fremover, sier Petri Puro, styreformann i NPU FI.

Avtalen er treårig, og gyldig fra 1. april 2018. Medlemmene i NPU FI skal nå stemme over avtalen, før den formelt blir implementert.

Norwegians base i Helsingfors har omlag 150 piloter.

Tidligere i år har Norwegian inngått følgende avtaler:

Tariffavtaler med den spanske pilotforeningen SEPLA og de skandinaviske pilotforeningene i Norge, Sverige og Danmark.

Tariffavtale med Norwegian UNITE, som omfatter Norwegians kabinpersonale på London Gatwick (langdistanse-operasjonen).

Avtalen for kabinansatte i Norge og Danmark er forlenget med ytterligere to år, og er signert av Parat og NHO Luftfart.

Arkivfoto: To av Norwegians Dreamliner-piloter. Fotograf: Bo Mathiesen.