Tiårs-jubileum for «SuperSpeed 2»

Med lanseringen av «SuperSpeed 2» 19. juni 2008 hadde Color Line investert cirka 7,5 milliarder kroner i en flåtefornyelse av fire skip. Moderniseringen økte kapasiteten på alle linjer, og på ti år har «SuperSpeed 2» transportert nær åtte millioner gjester på linjen mellom Larvik og Hirtshals.

Da skipet ble lansert, økte det kapasiteten om bord til 1900 passasjerer, 750 biler og cirka 170 trailere. Fra 2008 til 2009 økte fraktvolumet på linjen med com lag 50 prosent, og har deretter vokst jevnlig, skriver rederiet i en pressemelding.

Per i dag er kapasiteten nærmest full til enhver tid. Sammen med søsterskipet «SuperSpeed 1», som går fra Kristiansand, har begge skipene vist seg å fungere optimalt, og har vært driftssikre. Totalt har de fraktet nær 20 millioner mennesker mellom Norge og Danmark.

SuperSpeed representerte et nytt konsept, og ga reisende en ny opplevelse av det å reise med et transportskip, og ikke minst senket det reisetiden betraktelig. I dag tar overfarten med «SuperSpeed 2» tre timer og 45 minutter, og de to skipene har to daglige avganger.

Milepæler og feiring på sankthansaften

Etter kjølstrekken er dåp og lansering med jomfruturen de viktigste milepælene for et skip, og for «SuperSpeed 2» var dette intet unntak. Skipet ble døpt med Mille Marie Treschow som gudmor, med så å si hele Larvik til stede, 19. juni 2008. Den samme dagen åpnet daværende næringsminister Dag Terje Andersen Color Lines nye terminal, Revet.

Revet, som hadde en kostnad på 300 millioner kroner, ble beskrevet som Europas mest moderne og avanserte fergeanlegg. Det var i stor grad dimensjonert og bygget på skreddersøm for «SuperSpeed 2».

I anledning jubileumsdagen 19. juni byr Color Line på kake til alle gjester som er om bord på morgenseilingen. Feiringen fortsetter på sankthansaften, 23. juni. Da inviterer Tolleroddens venner, i samarbeid med Color Line, til et familiearrangement på Tollerodden. Det gir god mulighet til å se SuperSpeed på nært hold, før den legger til kai på ettermiddagen. Captain Kid er også med på feiringen, og lager show og moro for barna.

Tall og fakta om «SuperSpeed 2»

8 millioner: Cirka antall gjester som har seilt med skipet i løpet av ti år
2,2 millioner: Antall biler som er fraktet over Skagerrak i løpet av en tiårsperiode
2007: Skipets byggeår
11: Antall dekk på skipet
80: Antall lugarer til sjåførene
1929: Antall passasjerer som kan seile med skipet per tur
764: Cirka antall personbiler maks kapasitet
3t 45min: Tiden det tar å seile mellom Larvik og Hirtshals
33.500 brt: Skipets vekt/tonnasje
211,3 meter: Skipets lengde
26 meter: Skipets bredde
6,5 meter: Skipets dybde (design)
27 knop: Servicefart

Milepæler

2007: Bygget på Aker Yards, Rauma, Finland. Register: NOR, Norsk Ordinært Skipsregister
2008: Sjøsettes på verftet
2008: Dåp på Revet, Larvik
2008: Jomfrutur
2014: Ombygging og oppgradering med bla. flere sitteplasser inkludert «family lounge»
2017: Landstrømanlegg installert

Foto: Color Lines «SuperSpeed 2». Fotograf: Anders Martinsen /Color Line.