Nordic Choice Hotels vekker Draken til live

Det klassiske kinobygget Draken i Göteborg vekkes nå til live som hotell, og blir en del av den prisvinnende kjeden Clarion Hotel. Bygningen, som vil strekke seg 33 etasjer over bakken, får 453 rom, med utsikt over byen og havnen. Kronjuvelen blir den bevarte og ikoniske kinoen Draken.

Göteborg får et nytt hotell. Denne gangen er det byens stolte kino, Draken, som blir sentrum for det nye hotellet, forteller hotellkjeden i en pressemelding.

– Göteborg har en særskilt plass i mitt og Nordic Choice Hotels’ hjerte, og jeg vet at Draken har en spesiell plass i hjertene til byens innbyggere. Derfor går vi inn i dette drømmeprosjektet med liv og lyst. Jeg er klar til å ta første spadetak når som helst, sier Petter A Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels.

Det nye hotellet er et resultat av at partene Nordic Choice Hotels, Balder og Folkets Hus i Göteborg har en felles ambisjon om å bevare Draken, samtidig som man ønsker å utvikle eiendommen og tilføre mer møte- og losjikapasitet i byen.

– Folkets Hus i Göteborg er et senter for møter, underholdning og kultur. Nå tar vi neste steg, for å skape et fullverdig møte- og utelivstilbud, sammen med Balder og Nordic Choice Hotels, sier Lina Lindquist, administrerende direktør i Folkets Hus Göteborg.

Hotellet bygges i et området som vil gjennomgå en stor forvandling i årene som kommer. 1200 boliger bygges, og opp mot 6000 arbeidsplasser kommer til. Nesten halvparten av de nye arealene kommer til å bli lokaler for butikker, restauranter, kontor, kultur og lokale bedrifter. Hotellet blir en viktig del av dette, og for samtlige parter i prosjektet er det viktig å beholde den klassiske kinosalen Draken.

– Det føles veldig bra å virkeliggjøre dette prosjektet, sammen med Folkets Hus og Nordic Choice Hotels. At prosjektet er en del av den større planen for området, tror jeg blir bra, for dem som bor og jobber i området, men også for byen som helhet, sier Erik Selin, administrerende direktør i Balder.

Hotellet, som har byggestart i 2019, vil få 453 rom, og skal stå ferdig våren 2022.

Fakta om hotellet:

Antall rom: 453
Antall etasjer: 33
Byggets høyde: 100 meter +
Antall konferanselokaler: 18, det største med plass til 700 personer.
Mat og drikke: Restauranter på gateplan og øverst i bygget.
Trening: Gym- och wellnessavdeling
Arkitekt: Erséus Arkitekter
Eier: Balder
Hotellkjede: Clarion Hotel
Byggestart: 2019
Åpning: våren 2022

Clarion Hotel er levende møteplasser, med sentral beliggenhet, for forretnings-, konferanse og fritidsreisende. Clarion Hotel er av Grand Travel Awards kåret til Sveriges beste hotellkjede syv år på rad. Kjeden er en del av Nordic Choice Hotels. Mer informasjon om Clarion Hotel finnes på www.choice.no/clarion

Foto: Det gamle kinobygget Draken blir nytt Clarion-hotell i Göteborg. Foto fra Nordic Choice Hotels.