Kjos får «Ambassador’s Award» for bidrag til styrking av norsk-amerikanske forhold

Torsdag ble Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos tildelt Ambassador’s Award av USAs ambassadør til Norge, Kenneth J. Braithwaite. Kjos fikk utmerkelsen for Norwegians bidrag til å bygge relasjoner mellom USA og Norge.

– Jeg gratulerer Bjørn Kjos med tildelingen av årets U.S. Ambassador’s Award, for hans innsats for å styrke samarbeidet og de økonomiske bånd mellom USA og Norge, sa Braithwaite, som roste Bjørn Kjos og Norwegian for sitt viktige bidrag til amerikansk økonomi, i form av økt turisme, nye arbeidsplasser og verdiskaping.

– Det er en stor ære å motta denne prisen. Jeg er takknemlig for at vårt arbeid i USA blir verdsatt og anerkjent, og det er rom for å styrke forbindelsene ytterligere fremover, sier Kjos.

Norwegian begynte å fly til USA i 2013. I dag tilbyr selskapet over 60 direkteruter mellom USA og Europa. Dette er flere transatlantiske ruter enn noe annet europeisk flyselskap.

Norwegian er også en av flyprodusenten Boeings største kunder, og har i dag en flåte på over 150 Boeing-maskiner. Dermed bidrar flyselskapet til å skape og støtte titusenvis av amerikanske arbeidsplasser. I 2012 signerte selskapet den største flyordren i europeisk historie, med den amerikanske flyprodusenten. Norwegian har fortsatt mer enn 100 Boeing-fly i bestilling.

I dag har Norwegian rundt 800 medarbeidere basert i USA, et tall som vil fortsette å vokse. Selskapet er det eneste utenlandske flyselskapet i USA som ansetter amerikanske piloter. I tillegg ansetter også Norwegian flere kabinansatte lokalt enn noe annet utenlandsk flyselskap.

Norwegian har i dag fem baser i USA: New York, Fort Lauderdale, Los Angeles, Providence og Stewart.

Foto: Konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos, og USAs ambassadør til Norge, Kenneth J. Braithwaite. Foto fra Norwegian.